Over

logo STUDIO kapstok

Hi, ik ben Iris Floor. Allround Concept Developer, professioneel interieur fotograaf, ceramist en allround ontwerper met een passie voor kleur, mooie pure materialen en compositie.

Ik werk zowel in opdracht van bedrijven voor bijvoorbeeld het maken van een creatief bedrijfsplan met een voorstel voor concept uitwerking, het fotograferen van (interieur) projecten en het bouwen van een sterk fundament voor een (nieuw) merk als ook in voor particulieren met het geven van interieur- en kleuradvies, het fotograferen van woningen en het geven van interieur- en fotografie gerelateerde workshops.

Mijn keramiek werk is te koop via mijn webshop.

Contact Form Demo

Leer Iris Floor kennen

Geboren in Leiden in 1993.
Als jong, verlegen meisje altijd gek geweest op knutselen, handwerk (naaien, weven, punniken en breien), kleien, fotograferen met de camera van mijn vader, schilderen en tekenen, klauteren in bomen en het schrijven van verhalen en gedichten. Oh, en heksensoep brouwen van bloemen. Ik had een goed oog voor detail en was behoorlijk eigenwijs (nog steeds).

Na de middelbare school heb ik eerst Mode Commercie gestudeerd (versneld), waarna ik door ging aan Academie Artemis en slaagde voor HBO Bacheler of Arts in de richting Allround Creative Concept Developer.
Ik ontwikkelde mij verder op het gebied van interieur fotografie en grafisch ontwerp, en dankzij de geëxplodeerde huizen prijzen leerde ik heel veel over zelf huizen verbouwen. 

Na mijn opleiding ben ik in 2016 gaan werken bij Pure & Original waar ik momenteel werkzaam ben als Creative Director. Ik fotografeer veel binnenkijkers voor het merk welke gepubliceerd zijn in internationale magazines en houd mij voornamelijk bezig met de ontwikkeling van nieuwe concepten, lanceringen, grafisch ontwerp en het bewaken van de huisstijl.

Om mijn enthousiasme voor de ontwikkeling van (interieur) concepten breder in te zetten is in 2020 STUDIO kapstok live gegaan. Dé playground voor mijn creativiteit, waarin ik mijzelf verder ontwikkel op de fronten welke mijn enthousiasme aanwakkeren. Vandaar dat STUDIO kapstok altijd in ontwikkeling is. Past iets niet meer? In plaats van het met tegenzin door te zetten wordt het door ontwikkeld tot iets nieuws, of gewoon verwijderd. Doei. Ruimte voor nieuwe dingen! Vandaar: kapstok. 

Na de zoveelste burn-out en depressie kwam begin 2022 de werkelijkheid hard binnen: het aller belangrijkste is wie jíj bent. Alles draait om je core, je fundament. Je passies en emoties. Wie ben je eigenlijk? Vanaf jongs af aan streven we naar een prestatiegericht toekomstbeeld met kantoren, computers en vergaderingen. We rennen, we vechten en we stressen. We hebben het over geld, vooruitgang en toekomst. Er is nooit tijd om te zijn. Het gras van de buren is altijd groener. En ondertussen wonen we in allemaal dezelfde huizen en rijden we allemaal dezelfde grijze auto. We blijven maar vergelijken. Ik daag je uit: spreek je uit, wees uniek, wees JIJ!
Als ik terug kijk naar mijn jeugd draaide dat om voelen en ervaren. Niet om geld en een grote auto. De wereld laat ons zo veel moois zien, wanneer zijn we gestopt met kijken? We leven niet óp deze planeet, we leven mét de planeet en de natuur. Het is tijd om weer in balans te komen.

De concepten die ik creëer gaan altijd over gevoel. De weerspiegeling van waardes van een merk en de persoonlijkheden van bewoners. 
In 2022 realiseerde ik mij dat dat voor mij ook belangrijk is. Daarom is STUDIO kapstok niet zomaar een bedrijf maar een verlenging van mij. Ik hecht waarde aan bepaalde zaken en die geef ik graag aan jou mee, zodat die waardes ook jou leven kunnen verrijken. 
Mijn levensmotto is sinds dien SLOW LIVING. Doe waar je blij van wordt en geniet. Wees duurzaam en puur, skip de trends. Voel je thuis bij jezelf, met je dierbaren en laat je woning, je kleding en alles wat je om je heen verzameld je omarmen

In de toekomst zou ik mij graag nog willen ontwikkelen op het gebied van 3D, film en neem ik graag een duik in de wereld van de kunst. 
Handwerk zal altijd belangrijk voor mij blijven, net als dat de creativiteit er uit moet. Rechtsom of linksom. 

Vroeger droomde ik van een eigen winkel waar ik al mijn creativiteit in haar diversiteit kan laten zien: handgedraaide keramiek, kunst aan de wand, met liefde genaaide kleding, grote vloerkleden, een interieuradvies studio en natuurlijk een thee bar met heerlijke taart, want ik ben ook gek op koken.

Wie weet wat de toekomst zal brengen? Het blijft een spannende ontdekkingsreis. 
Liefs, Iris

Wil je met mij samenwerken?
Stuur dan een mailtje naar hello@studiokapstok.nl

Interieur Talk (Interieur Club) op Clubhouse

"Al veel bekende namen zijn te gast geweest. Onder meer interieurontwerper Monique des Bouvrie, oprichters van de merken Zuiver en Studio, personal branding expert Olaf Korsten, trendforecaster Jan Agelink, kleur expert Iris Floor, hoofdredacteur van Elle Decoration Evelien Reich en interieurfotograaf Gertrude van den Brink."