Posted on

Verwarmingsplan maken

cvkoopjes.nl radiatoren

Hoe krijg je het lekker warm in de winter?

Brr, het is alweer goed koud buiten. Gordijnen vroeg dicht, kaarsen aan, en ook de verwarming staat te loeien om het binnen aangenaam warm te krijgen. Heb jij je verwarmingsplan goed voor elkaar?

Radiator vermogen en oppervlakte

Krijg je het maar niet warm binnen? Misschien voldoet het vermogen van de radiatoren in de ruimte niet goed aan de oppervlakten. Misschien heb je ergens een radiator verwijderd of een muur doorgebroken en daarmee het oppervlakten van de ruimte is vergroot.

Geen nood aan de man, je kan een radiator bij (laten) plaatsen. Maar een simpelere oplossing is het vermogen verhogen van de huidige radiator(en).

Dubbele of enkele radiatoren

Oudere huizen hebben vaak nog enkele radiatoren, dat betekend dat ze uit één deel bestaan. Dubbele radiatoren bestaan uit, jawel, twee delen. Deze geven dus veel meer warmte.

Tegenwoordig hebben moderne radiatoren veel meer vermogen dan ouderwetse radiatoren. Wil je meer warmte in huis? Dan is het verstandig om eens het vermogen te checken en de radiatoren met weinig vermogen te vernieuwen voor modernere varianten.

Waar plaats je een radiator?

Het kan ook zijn dat de radiator op de verkeerde plek staat. Kijk eens om je heen, waar verlies je allemaal warmte? Dat zijn de plekken waar een radiator hoort te staan, je warmt de koude lucht dan direct op als deze binnen komt. Zo hou je de tempratuur binnen constant. Plaats daarom radiatoren altijd onder ramen en tegenover buitendeuren.

Design radiator

Radiator lelijk? Nee joh! Er zijn tegenwoordig enorm veel ontwerpen op de markt. Verschillen in formaat, stijl en kleur. Je hoeft helemaal niet te kiezen voor zo’n standaard langwerpig geribbeld offwhite radiator! Je hebt ook hele strakke minimalistische ontwerpen in mat antraciet, of wat dacht je van een eye-catching brons of een kekke kleur? Je kan een radiator in veel gevallen ook bestellen in een RAL-kleur.

Zit je kleur er nou net niet tussen? Dan kan een radiator ook professioneel laten spuiten in een kleur naar keuze, óf gewoon lekker zelf aan de slag gaan met een hittebestendige lakverf. Zo laat je de radiator compleet wegvallen in de wand, of er juist lekker uitspringen.

Radiator ombouw

Zijn de radiatoren in orde en krijg je het lekker warm binnen, maar past het design niet mooi in het interieur? Dan kan een radiator ombouw uitkomst bieden. Hiermee verberg je eenvoudig je lelijke radiator met een mooie ombouw waardoor wél in het interieur past.

Radiator ombouw in RAL-kleuren

Radiator ombouwen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen en kleuren, vaak kun je kiezen uit tientallen RAL-kleuren zoals RAL 9016 (verkeerswit), RAL 1014 (Ivoor), RAL 7006 (Beigegrijs), RAL 9005 (Gitzwart), en als je wilt pronken met je radiator: RAL 3003 (Robijnrood), RAL 5003 (Saffierblauw), RAL 5018 (Turkooisblauw) of RAL 6009 (Dennengroen).

Blog tot stand gekomen in samenwerking met cvkoopjes.nl
Beeldmateriaal verkregen via cvkoopjes.nl