Posted on

Verhuisd! En nu?

Verhuisd! En nu?

Het wachten is voorbij, we zijn neergestreken op onze nieuwe stek. Is de chaos dan nu over? Nou, nee. Het gaat nu pas echt beginnen…


Verhuiswagen huren

Ik dacht dat het inpakken van dozen veel werk was, wacht maar totdat je al die dozen nogmaals minimaal 50x door je handen laat gaan om ze vervolgens van rechts naar links, en weer naar rechts te zetten.

Maar goed, het begon natuurlijk met een bus. We hadden al aardig wat schilderijen, vazen en andere breekbare spullen verhuisd met mijn Peugeot 107, maar de bank ging daar toch niet in passen. Daarom huurde we een bus! Zeg maar gerust, vrachtwagen. Het was letterlijk de grootste wagen welke je mag rijden met een normaal rijbewijs.

En achteraf, spijt? NEE! ECHT NIET! Wat een heerlijk ding. Konden we ‘m maar houden. Er kan zó veel in! Maar niet genoeg. Nee echt waar, geen grap. We bleken veel meer spullen te hebben dan we dachten en moesten daarom 2x rijden. M’n bek viel open.

Toen we de bus terugbrachten scheten we ‘m best, want hoeveel moeten we wel niet bijbetalen? Dat viel gelukkig reuze mee, oef.

TIP: Heb je groot vervoer nodig? Huur een bus bij Borent, aanrader. Snel, makkelijk en geen gedoe.

 

Uitladen maar!

Wat hebben wij een geluk met twee garages aan huis. Omdat we van twee huizen naar één gingen moesten we behoorlijk doorpakken. Dus tijd om de meubels en dozen in huis te zetten was er niet. Daarom gooide we op Tetris-wijze alles in de garage. Ennn door.

Uitzoeken en inrichten

Na twee weken in onze nieuwe woning staan de basis items aardig op hun plek. Het plafond in de woonkamer is gewit (daarover later meer), de bank staat, de tv staat, het bed staat én sinds donderdag zijn we weer aangesloten op TV en WiFi. (Het was heerlijk rustig zonder, maar toch ook lekker om ’s avonds even te ontspannen met een filmpje.)

En nu gaat het echt beginnen. Komende weken krijgen de wanden in de woonkamer een kleurtje, gaan we zelf plinten maken, moeten we wat nieuwe kasten en lampen kopen, en moeten er nog meer dozen uitgepakt worden. Ohja, en we hebben nog geen kledingkast. Ik hou van IKEA PAX, maar het in elkaar zetten stel ik graag uit, wat een klus!

Verbouwen en klussen in het nieuwe huis

Ondertussen zijn we ook gestart met de verbouwing. Een deel van de garage gaat in de toekomst mijn kantoor worden. Kan niet wachten om op mijn eigen plek te zitten van de zomer, deur open naar de tuin… Genieten. Maar zo ver is het nog niet. Voorlopig zit ik even in de logeerkamer met mijn bureau.

We zijn begonnen met stap 1: strippen. De ruimte stond vol met oude kasten, overal haken en latten aan het plafond en ongebruikte elektra over de wanden. Ik mag trots zeggen: het is leeg. De inhoud van een complete bouw container ligt nu in de tuin. Laten we maar gouw op zoek gaan naar zo’n container…

To be continued!