Posted on

Een rondje door ons nieuwe huis

Een rondje door ons nieuwe huis

Half december zijn wij verhuisd, van het wilde westen Amsterdam naar een dorpje 30 minuten verderop. Benieuwd naar het huis? Ik neem je mee! Pas wel op, jeukende handen gegarandeerd want er mag wel het een en ander aan gebeuren…

Welkom thuis!

We beginnen buiten, dit is ‘m dan, ons nieuwe huis! Een heerlijke hoekwoning met ruime voor-, achtertuin én 2,5 garage. Heerlijk. Ik hoor je denken, 2,5 garage? Hoe werkt dat? Ik zal het uitleggen. Dit huis is één groot knutselproject. Zo is er een dubbele garage gerealiseerd en is er later nog een stukje aan vast gebouwd met een overkapping. Daarover straks meer.

Paarse glitter hal

Door de voordeur komen we binnen in de hal. Deze is bekleed met vlijmscherp Spachtelputz en een lambrisering van laminaat. Don’t ask me why. Zoals je ziet zit er al een gat in, dus het bijzondere paarse (met glitters!) stucwerk kan er af. Vanuit de hal kom je bij de woonkamer, het toilet, de voorraadkast, trap, achterdeur en aan de linkerkant de keuken. De hal is trouwens super hoog, yes yes hou ik van!

De keuken

Hier zijn we best wel blij mee! De ruimte is goed en het is er heerlijk licht. De keuken is niet helemaal mijn stijl maar alles werkt. Ooit komt hier nog wel een vervanging voor, maar voor nu gaan we er wat van maken zoals het nu is.

Paasei woonkamer

En zo stap je binnen in een paasei. Alles is geel, écht alles! De wanden, inbouwkast, plafond, sierlijsten… Oh, en je ziet het goed, er zijn geen plinten. Say what? Maar kijk dan, die ruimte! Die hoogte! Ik was op slag verliefd op de schuifpui naar de tuin. Ik zag ons al zitten in de zomer met de pui open, mooie tuintafel er bij, bbq… Kom maar door met die zomer.

Originele slaapkamer

De slaapkamer is een van de oudste kamers van het huis. Hoe we dat weten? Het plafond is origineel, stro dus. Hier en daar zit al een mooie scheur, dus over niet al te lang gaat daar een nieuw plafond in.

Tweede slaapkamer

Dit blijft een verassing! Hier zijn nog geen foto’s van 😉

Balzaal, badkamer bedoel ik

Welkom in de balzaal met disco functie. Deze tijdreismachine is een ultra luxe bad douche combinatie met regendouche, massage jet, bubbelbad en alles wat je kan bedenken. Wat je waarschijnlijk niet kan bedenken en er ook op zit: radio, disco lampjes en een dvd-speler. Lekker filmpje kijken in bad! Leuk idee maar wij zijn geen fan. Deze mag weg! Op deze plaats komt een fijne inloop douche.

Computer plek op de gang

Em, ja, wat hiermee te doen. De badkamer wordt één meter kleiner zodat deze wat beter in verhouding is, én, zodat de extra ruimte samen met dit gekke gangetje een extra slaapkamer kan worden. Beter!

Mega speelzolder en tussenkamer

Een van mijn wensen was een grote zolder. Logeerkamer, hobbyruimte, troep, alles mag op zolder. En de tussenkamer? Dat noemen we de ‘trapkamer’ want veel kamer is het niet te noemen. De kast onder de trap wordt mijn ‘inloopkast’ voor nu! In de toekomst gaan we de muur rechts naast de trap doorbreken zodat we een grote master bedroom hebben met mooie kastenwand.

De tuin!

Als Amsterdamse was een tuin mijn grote droom. En nu hebben we zowel een voor- als een achtertuin! Achtertuin op het zuiden, wat wil je nog meer?

Onder de overkapping gaan we een gezellige veranda realiseren. Denk: grote bank, verlichting, gezellige zwoele avonden. We nemen heel snel afscheid van de schildering op de deur…

Werkkamer to be

Nu washok, straks WOW werkplek!

Garage woning

Nooit de mooiste plek van het huis, maar zoals dit heb je het nog nooit gezien. Er is trouwens nog een verrassing, stond ook niet op Funda dus voor ons ook een verrassing: namelijk een 2e badkamer! Klinkt heel luxe, maar hoeft van ons ook zeker niet te blijven. Er is in één garage namelijk een appartement gerealiseerd, en in een deel van garage twee een badkamer. Juist. Wij gaan er weer 1,5 garage van maken en een stukje bijkeuken. Maar tot het zo ver is lachen we ons rot. Zit je op de wc, doet iemand de garagedeur open… Oeps.

Het plan van aanpak

Zo, dat was de tour! Wat een werk he! Maar oh, zo leuk. Als wij door het huis lopen zien we het al voor ons hoe het gaat worden. We genieten er nu al van!

We zijn vast begonnen met de woonkamer, daar lag onze prioriteit. Plafond en de wanden een nieuw kleurtje, meubels op z’n plek. Het is toch wel fijn om één plek klaar te hebben. Geen zooi, geen gereedschap. Even lekker een avondje bankhangen of een boek lezen in alle rust. Hierna gaan we rustig kijken waar we verder gaan.

Slopen zijn we goed in, er ligt al aardig wat in de tuin (onze tijdelijke stortplek). Werkplek-to-be is al gestript, de Louvredeuren hebben de woning verlaten en een deel van het paarse stucwerk is ook al verwijderd. What’s next?