STUDIO kapstok

Posted on

Op een speelse manier raamdecoratie combineren

Er zijn tientallen mogelijkheden om uit te kiezen als je wil raamdecoratie combineren. Ga je voor houten jaloezieën, een vouwgordijn, overgordijnen of misschien wel houten shutters? En heb je ook wel eens aan een combinatie gedacht?

De ruimte aankleden met overgordijnen

Vanuit praktisch opzicht is het mogelijk dat je raamdecoratie verwerkt is binnen het kozijn van het raam. Je wilt bijvoorbeeld inkijk verminderen, of het licht kunnen regelen. Helaas kan dit er ook voor zorgen dat dit er net kaal uitziet in je interieur. Er mist dan sfeer, er mist stof.

Om de ruimte in te richten kun je dan naast de jaloezieën of rolgordijnen kiezen om óók voor overgordijnen te gaan. De overgordijnen kleden de ruimte meer af en brengen sfeer. Hierdoor zal de ruimte prettiger en warmer aanvoelen.

Overgordijnen combineren met vouwgordijnen

Qurtinz vouw en overgordijnJe kan ook gaan voor een combinatie van overgordijnen met vouwgordijnen, toegepast op verschillende ramen in dezelfde ruimte. Als je gaat voor een combinatie waarbij beide elementen zijn gemaakt van stof, ga dan voor dezelfde stof en dezelfde kleur. Zo blijft het een mooi geheel en straalt het rust uit.

Kies bijvoorbeeld voor vouwgordijnen boven het aanrecht in de keuken en overgordijnen voor de overige ramen. Door de stof en kleur gelijk te houden, blijft het een mooi, rustig geheel maar kun je toch spelen met verschillende soorten raamdecoratie.

Een rustige basis creëren

Door dezelfde stoffen en kleuren terug te laten komen in verschillende ruimtes ontstaat een geheel. Kies bijvoorbeeld voor de gehele ruimte raamdecoratie in dezelfde kleur en stof. Ook al varieer je met verschillende soorten raamdecoratie zal dit de rust niet verstoren, zolang je binnen het kleurenpalet blijft.

Toepassen van verschillende soorten raamdecoratie

Overgordijnen zijn het best geschikt voor de wat meer open ruimtes. Bijvoorbeeld bij hoge ramen in de woonkamer of de eetkamer. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat de gordijnen net knikken op de vloer, dit geeft een elegant effect.

Houten shutters, jaloezieën, vouwgordijnen en plissé-gordijnen worden vaker toegepast als er geen ruimte is voor overgordijnen. Bijvoorbeeld boven het aanrecht of op een kleiner raam. Voor ramen op schuine wanden, zoals op zolder, worden meestal rolgordijnen toegepast. Deze zijn eenvoudig vast te maken in een frame zodat ze netjes naar beneden rollen.

Bekijk de blog op de site van Qurtinz:
> www.qurtinz.be/inspiratie/raamdecoratie-combineren

Beeld via Qurtinz.