Posted on

Trendkleur: Groen

Ieder jaar vliegen de trendkleuren je weer om de oren. In 2017 was het blauw/grijs, in 2018 donkerblauw of rood/roze, of nude, of emerald groen, en ga maar door. Voor 2019 heeft Histor hun zinnen gezet op een donkergroene tint. Deze noemen ze ‘Quiet Clearing’. Deze kleur komt ons vrij bekend voor…

Groene pigmenten

In de tint groen voelen veel mensen zich thuis. De kleur is warm, beschikbaar in eindeloos veel variaties en voelt letterlijk groen aan! Naast dat wij veel tinten groen in onze kleuren collectie hebben, zijn onze tinten ook heel groen. ‘Ja, groen is groen’, hoor ik je denken. Maar wist je dat onze verven gekleurd worden met 100% natuurlijke pigmenten? Groen is dus écht groen. En rood trouwens ook, en geel, en blauw…

Donkergroene tinten

Er zijn veel verschillende schakeringen binnen de kleurgroep groen. Van de koele blauwe kant tot aan de warme gele kant en alles ertussen in. Van pastelgroen, mintgroen, tot aan zwart groen en mosterd groen.

Nu gaat de trendkleur specifiek in op donkergroen. Een niet al te warme, maar ook niet super koele diepe groene kleur. Hiermee omschrijf ik eigenlijk onze Black Hills. Zoals de bomen in het hoge Noorden, vol spanning, diepte en avontuur.

Groen combineren

Groen tinten zijn eindeloos te combineren. Bijvoorbeeld met okergeel (ook zo’n mooie trend), of zachtroze (hey ook een trend), of clean wit (klassieker), stoer zwart (nog een klassieker), of ga voor de nieuwe upcoming trend: alles in dezelfde kleur!

Je kan dan kiezen voor ton-sur-ton, ook wel toon-in-toon genoemd. Dan kies je verschillende dieptes in dezelfde kleurtint. Bijvoorbeeld een lichtgroen, middengroen en donkergroen; uit dezelfde kleurrance. Maar als je écht on-trend wil zijn ga je voor exact dezelfde kleur. Schilder je wanden, vloer én de kast in dezelfde tint. Heftig? Wel even wennen ja, maar gaaf! Iets te heftig? Laat de vloer dan een tintje afwijken. Bijvoorbeeld net een tintje donkerder of grijzer.

Trendkleur groen ton sur ton

Eentonig interieur

Hoe maak je zo’n eentonig interieur? Simpel! Kies je favo kleur uit. Bijvoorbeeld Black Hills. Ga op de wand los met Fresco kalkverf ander wandje met Classico, schilder de kast en de vloer met matte lak Carazzo en de deur in hoogglanslak Traditional Paint. Voila!

Groen met okergeel

Okergeel is een kleur welke je steeds vaker tegenkomt. Als zacht accent maar ook als statement. Geel ligt op de kleurencirkel naast groen, daarom harmoniëren deze kleuren heel mooi zacht met elkaar. Ze vullen elkaar aan maar geven toch net die extra touch wat het interessant maakt. Okergeel is een warme variatie op geel, deze gecombineerd met een warme groen tint geeft een warm en gezellig geheel.

Combineer groen en okergeel

Groen met roze

Groen is stoer! En roze is, ja, lief. Toch? Maar roze hoeft helemaal niet lief, zoet en sappig te zijn. Roze kan ook heel stoer zijn! Wil je net iets meer classy dan een jungle look? Combineer dan groen met roze. Stoer vergrijsd roze, girly roze, en alles ertussen in. Overal is een goede match voor te vinden.

Niet te girly? Combineer dan met matzwart. Is dat te industrieel? Ga dan voor zilver of goud.

Combinatie van groen met roze

Kleurenkaart groen

Meer groen tinten bekijken? Klik dan hier voor de groene kleurenkaart.