Posted on

Simpel en snel een nieuw interieur

Simpel en snel een nieuw interieur met een lik verf en nieuwe accessoires

Met kleine gebaren een compleet nieuw huis

Wil je je interieur een update geven, maar liever de sloophamer en klusjes-mannen buiten laten staan? Geen probleem, met een paar kleine ingrepen kun je al een wereld van verschil maken.

Een nieuw interieur met kleine ingrepen

Als de basis van het interieur goed is kun je eenvoudig spelen met accessoires om een nieuwe sfeer neer te zetten. Vervang een kussen voor een nieuwe in een leuke print, koop een nieuwe bijzettafel en kies een nieuwe vorm vaas.

Grote gebaren

Een likje verf op de muur, een behangetje achter de bank, een nieuwe keukendeur of hang eens nieuwe gordijnen op. Het kost je een middagje werk, of besteed het uit en ga zelf lekker op je terras zitten. Deze gebaren zijn wat groter dan enkel accessoires en zullen dus direct meer impact hebben.

Een accentwand

Creëer bijvoorbeeld een accent wand in de woonkamer. Kies hiervoor de langste wand en geef deze een fraai kleurtje of zoek een mooi behang uit. Ga je voor behang in een print met verschillende kleuren? Laat deze kleuren dan terugkomen in de accessoires, zo creëer je eenheid.

Een nieuwe interieurstijl met stoffen

Stof is belangrijk in een interieur. Denk hierbij aan de bekleding van de bank, de kussens, een vloerkleed en ook de gordijnen. Kies hiervoor de stoffen en kleuren welke passen bij de beoogde sfeer. Wil je graag een luchtig en natuurlijk interieur? Kies dan bijvoorbeeld linnen gordijnen in een losse plooi. Hou je meer van een klassiek interieur? Dan passen zwaardere stoffen beter zoals diep gekleurd fluweel.

Professioneel interieuradvies

Vind je het lastig om zelf de puntjes op de i te zetten in je interieur, of wil je graag hulp bij het omgooien voor een totaal nieuwe look? Dan kan een interieur adviseur of stylist uitkomst bieden. Via internet kun je kiezen uit tal zelfstandige interieur professionals welke je graag helpen met het vormgeven van een passend interieur plan. Maar ook bij veel interieurzaken kun je terecht voor advies, bijvoorbeeld bij decorette.nl.

Blog tot stand gekomen in samenwerking met decorette.nl