Posted on

Tips bij het kiezen van de juiste kast

Keuken kast servieskast buffetkast hout. Tips bij het kiezen van de juiste kast

Slim opruimen doe je zo

Kastruimte, bergruimte, opslag, we kunnen er nooit genoeg van hebben in huis want poeh, wat verzameld een mens toch een hoop.

Soorten kasten

Kasten zijn er in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Dressoirs
 • Tv-kasten / tv-meubels
 • Boekenkasten
 • Servieskasten / buffetkasten
 • Kledingkasten
 • Keukenkasten
 • Badkamerkasten
 • Nachtkastjes
 • Ladekasten
 • Vitrinekasten
 • En dan hebben we nog losse opbergers zoals manden en planken

Bergruimte in de woonkamer

In de leefruimte verzamelen we van alles om ons heen. Boeken, vazen, kaarsen, hobby items, muziekinstrumenten, kinderspeelgoed, kussens en wie weet wat nog meer. Om rust in het interieur te bewaren is het belangrijk dat er voldoende opbergruimte is om al deze items een eigen plek te geven. Anders slingeren ze maar wat rond.

Slimme opbergers voor kinderspeelgoed

Neem bijvoorbeeld kinderspeelgoed, investeer in een opbergsysteem wat past in het interieur, maar tegelijkertijd ook kinderen aanzet tot zelf opruimen, dat scheelt jou weer een hoop gedoe. Koop bijvoorbeeld een paar mooie manden waar al het speelgoed in past. Of een kast met onderaan grote lades waar de kinderen zelf bij kunnen om hun speelgoed in en uit te halen.

Het ideale tv-meubel

Elektronica, spelcomputers en tv-kastjes worden het best weggewerkt in een ruim tv-meubel zodat je niets van al deze boxen en snoeren ziet. Let bij de aanschaf van een tv-kast wel op dat een tv-box of versterker signaal moet kunnen krijgen van de afstandsbediening. Kies bijvoorbeeld een open vak om deze items in te plaatsen. Kijk je er liever niet tegen aan? Kies dan een meubel met een deurtje welke omhoog klapt of een deurtje waar het signaal doorheen kan, bijvoorbeeld een bekleding van stof.

Opbergers in de slaapkamer

In de slaapkamer staat rust centraal. Om goed tot rust te kunnen komen is het belangrijk om aan zo min mogelijk prikkels blootgesteld te worden. Kies een kleurenpallet met niet al te felle kleuren, en zorg er voor dat alle spullen een eigen plek hebben.

Nachtkastje met slimme snoeren opberger

Spullen die je graag bij de hand houdt kunnen goed in een nachtkastje. Een boek en opladers kunnen goed in een la zodat ze uit het zicht zijn. Er zijn nachtkastjes met een opening onder- of achter de lade waardoor snoeren via de achterkant van het nachtkastje in de lade kunnen liggen. Zo beperk je de afleiding van een mobiel.

Ruimte winnende kastenwand

Niets is zo storend dan losliggende kleding in een ruimte. Zorg daarom dat je kiest voor een kledingopberger welke groot genoeg is voor alle kledingstukken. Maximaliseer de opbergruimte én zorg voor een extra rustige uitstraling door te kiezen voor grote vlakken. Kies bijvoorbeeld een kledingkast welke past over de gehele breedte van de ruimte, van de vloer tot het plafond.
Wil je kleding na het dragen even uithangen? Of vast klaar leggen voor de volgende dag? Hang dan een paar mooie haken aan de muur zodat je deze losse items ook een plek kan geven zodat ze niet meer rondslingeren op een stoel of op de grond.

Blog tot stand gekomen in samenwerking met haco.nu