Posted on Leave a comment

Wat is een kloostertafel? Alles wat je moet weten!

Een kloostertafel voor in jouw woonstijl

Een massief houten tafel voor een stoer interieur

Hou je van een stoere woonstijl en ben je op zoek naar een massieve houten tafel? Dan is een kloostertafel misschien wel wat voor jou!

Oorsprong van de kloostertafel

Origineel werden kloostertafels gemaakt van de bomen welke rondom het klooster groeide. De tafels waren zwaar en robuust en gingen jaren mee. Dagenlang zaten monniken aan deze massieve tafels. Dit maakt het de ideale tafel om uren aan te tafelen met familie en vrienden.

In welke woonstijl past en kloostertafel?

De kloostertafel zie je door zijn robuuste uiterlijk veel terugkomen in landelijke interieurs. Maar dit is zeker niet de enige woonstijl waar dit type tafel op z’n plek staat. De tafel kan in veel interieur terugkomen, zolang deze vraagt om een stoer en zwaar element. Bijvoorbeeld aan de industriële of natuurlijke woonstijl. Combineer de tafel met antracietgrijs, kalkverf, ruw hout en veel planten en de tafel gaat helemaal op in het geheel.

Dit type tafel past minder goed in lichtere, minimalistische woonstijlen zoals de Scandinavische en basic woonstijl.

Van welk materiaal wordt een kloostertafel gemaakt?

Voorheen werd de kloostertafel vooral van eikenhout gemaakt. Tegenwoordig worden er ook andere hout soorten gebruikt zoals grenen en teak. Door te kiezen voor een bepaalde houtsoort en finish, zoals een lichte of een donkere beits, kun je de tafel de exact uitstraling geven zoals die het beste in het interieur past.

Kloostertafels hebben altijd van massief houten blad en grove, opvallende poten welke goed het gewicht van het blad kunnen tillen.

Blog tot stand gekomen in samenwerking met robuustetafels.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *