Posted on

Pure & Original op de Salon Residence 2017

Pure & Original op de Salon Residence 2017

Afgelopen week stonden wij met een prachtige stand op de Salon Residence. De Salon Residence is een bijzonder interieur event waarbij verschillende ontwerpers alleen een eigen kamer mogen inrichten. Dit jaar was het thema ‘Boutique Hotel’. Alle ontwerpers hadden een speciale kamer toegewezen gekregen zoals de cocktailbar, een lounge of een suite. Allemaal ingericht in thema van een chique boutique hotel.

De Decoration Lane, een route langs inspirerende merken

Als Pure & Original hadden wij geen kamer, maar stonden wij op de Decoration Lane. Dit was een lange gang waar diverse merken hun stand presenteerden in de vorm van een kleine etalage. Super inspirerend! We hebben met enorm veel mensen staan kletsen en veel daarvan hebben nieuwe dingen ontdekt, zoals de bijzondere Marrakech Walls afwerking, onze nieuwste verfsoort de Licetto, of nieuwe kleuren.

De stand van Pure & Original

Voor de inrichting van onze stand hebben wij een combinatie gemaakt van verschillende verfsoorten en kleuren die samen een harmonieus geheel vormen. De linkerwand hebben wij geschilderd met Licetto in de kleur Old Red. De planken en plankhouders zijn geschilderd met Traditional Paint lak op oliebasis, ook in de kleur Old Red. De matte Licetto en hoogglanslak geven een bijzonder effect aan de wand, zonder te veel aandacht te trekken. Het geheel blijft rustig doordat alles in dezelfde kleur is geschilderd.
De rechterwand is geschilderd met Classico krijtverf in de kleur Skin Powder; een warme zachte roze tint. Op deze wand hebben wij een moodboard gecreëerd door een combinatie te maken van verschillende kleuren stalen met de Skin Powder als achtergrond. Doordat al onze verven gekleurd zijn met natuurlijke pigmenten, passen de kleuren zich aan naar de combinatie. Zo passen bijna alle kleuren wel bij elkaar!
De achterwand van de stand is een ware eye-catcher. Op de Classico krijtverf in Black Hills, hebben wij vier panelen gehangen met een waar wow-effect. De twee linker panelen zijn geschilderd met Fresco kalkverf in de kleur Black Hills, waarvan bij de bovenste een combinatie is gemaakt van Black Hills, Nautique en koperverf. Door verschillende kleuren verf over elkaar heen op te zetten ontstaat een bijzonder effect, zeker door een combinatie te maken van een kalkmatte kalkverf, in combinatie met een metallic koperverf. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een iets minder uitbundige kleurkeuze, zoals ton-sur-ton kleuren die dichter bij elkaar liggen.
Op de twee rechter panelen is Marrakech Walls aangebracht. Aan de onderkant op de gebruikelijke manier, met een vrij rustig gespateld patroon. Het bovenste paneel is bewerkt met een decoratieve roller waardoor een krokodillen structuur is ontstaan. Erg bijzonder! Als laatste zijn beide platen deels afgewerkt met de Italian Wax en daarna tot hoogglans gepolijst.
Deze vier prachtige panelen zijn gemaakt door Derk van Mooi en Puur.

 

De bijzondere designkamers op de Salon Residence

Er waren zo veel mooie dingen te zien op de Salon Residence! Ik neem je mee door de mooiste kamers. Laat je inspireren door de ontwerpers en hun bijzonder gebruik van materiaal en kleur.

Een roze inspiratiebron

Als eerste neem ik je mee naar de lobby, ingericht door HIP Studio. De lobby voelt warm en comfortabel aan. Rijke stoffen en materialen passen helemaal op hun plek tussen de verschillende tinten roze. Er wordt veel met licht gespeeld, waardoor er contrast ontstaat tussen schaduw en uitgelichte items. Hierdoor ontstaan veel kleurnuances van donker bij het plafond, tot lichter als je meer naar beneden gaat. Door een bepaald item uit te lichten, zoals een tafeltje, trekt hier direct je aandacht naartoe. Een mooie manier om persoonlijke items te exposeren, of een mooie bos bloemen!

Rustige grijstinten

Zwart, wit, grijs en natuurlijk hout. Deze tinten versterken de kalmte en bieden een oase aan rust. Droom weg op één van de stoelen en komt helemaal tot rust. Wil je net iets meer pit toevoegen? Combineer dan met matzwart voor een stoerder effect.

Rustige grijstinten

Tijd voor Bohemien comfort in rood en paars!

Bij de eerste stap binnen in de Genever Lounge (ontworpen door Roelfien Vos) merk je het direct. Je vindt het mooi of niet. Overal waar je kijkt zie je donkere kleuren: rood en paars, een gewaagde maar oh zo bijzondere combinatie. De luxe, rijkheid en overdaad voel je aan alles. De gebruikte kleuren en stoffen versterken dit effect. Wil jij ook graag een rijk effect creëren maar is dit net iets te veel? Ga dan op zoek naar mooie kwaliteit stoffen zoals een fluwelen bank, en gebruik een matte verf op de wand in een warme kleur. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Classico krijtverf, deze heeft een poedermatte afwerking waardoor het net lijkt alsof er fluweel op de wand zit.

Tijd voor Bohemien comfort in rood en paars!

Zachte aardetinten en beige

Zo, even iets anders dan de overweldigende Bohemien. Zachte aardtinten en beiges. Rust, comfort en grote meubelen voor een hele andere vorm van luxe. Geen overdaad aan donkere kleuren maar rust en in elkaar overvloeiende zachte kleuren. Deze lounge is ontworpen door Wolderinck Laren, en zoals je kunt zien heeft iedere ontwerper echt een andere stijl en kleurgebruik. Vind je deze stijl mooi, maar zou je het net wat stoerder willen, kijk dan eens naar de Marrakech Walls. Hiermee kun je een bijzondere beton- of Tadelakt look creëren, zelfs in de badkamer of in de keuken!

Zachte aardetinten en beige

Groen, zwart en goud in de woonkamer

Groen doet het altijd goed in het interieur, maar heb je er weleens aan gedacht om de hele ruimte groen te schilderen en het plafond zwart? Combineer deze met goud accenten en creëer je eigen luxesfeer zoals jij deze mooi vindt. Deze Presidential Suite, ontworpen door Decoration Empire, bevat zowel een slaap- als een woongedeelte. Het slaapgedeelte is donkerder en ingetogen, waartegen het woongedeelte meer kleur en contrast bevat: groen, zwart en goud. Groen is fris en kalmerend, zwart en goud zijn hierbij een mooie tegenhanger.

Groen, zwart en goud in de woonkamer

Donkerblauwe ontbijt kamer

Dit is zeker mijn favoriete kamer… the breakfast club! Hoe heerlijk is dat, een kamer speciaal voor het ontbijt?! ’s Ochtends nog even tot rust komen, ontspannen en de dag goed beginnen. Met deze donkerblauwe kamer gaat dat wel lukken. Alle wanden zijn donkerblauw, net zo’n kleur als onze Slate Grey. De enorme printen op de wand geven deze ruimte echt een wow-factor. En dan het contrast… De donkere achtergrond met de witte omlijsting van de printen, de felrode bloemen, en het prachtige reusachtige bloemenbehang. En uiteraard de goud accenten niet te vergeten.

Donkerblauwe ontbijt kamer

Comfort en luxe in de badkamer

Dit is toch wel een hele bijzondere badkamer (ontworpen door Kees Marcelis). De achterwand achter het bad heeft een structuur, en het plafond is –doe eens gek- oranje! Vind je dit net wat te heftig? Je kunt het plafond ook lichter houden, en een accent geven op een wandje, bijvoorbeeld bij de wasbak. Zo’n structuur wand is trouwens heel goed zelf te maken (of te laten doen). Dat gaat heel gemakkelijk met de Marrakech Walls. Hiermee creëer je eenvoudig een stoere betonlook, of luxe Tadelaktlook. Wil je de verf beschermen tegen het opspattend sop uit het bad? Bescherm de wand dan met een sealer, zoals de Dead Flat Eco Sealer.

Comfort en luxe in de badkamer

Zachte tinten voor een rustig geheel

Zachte tinten hoeven helemaal niet saai te zijn! Er zijn ontelbaar veel nuances in zachte kleuren, en wit is ook niet zomaar gewoon wit. In deze kamer (ontworpen door Ruud van Oosterhout) laten ze goed zien hoe mooi zachte tinten met elkaar samen spelen. Ze hebben gekozen voor een selectie kleuren die wel dicht bij elkaar liggen, maar niet per se uit dezelfde kleur familie komen. En door af en toe al het zachte even te breken met bijvoorbeeld donkergroen of krachtig oranje, creëer je spanning in de ruimte.

Zachte tinten voor een rustig geheel

Sobere business lounge

Af en toe moet er ook gewerkt worden, en hoe gaat dat nou beter dan in stijl! In deze ruimte (ontworpen door Linda Lagrand) komen klassieke elementen samen met modern, strak en design. Kijk eens naar de (stoffen!) donkerblauwe lambrisering, in combinatie met het beige behang en poppend roze boxen, welke als artwork zijn opgehangen. Door af en toe wat gekke uitspatters toe te voegen wordt de ruimte wat speelser. En dat mag best in een kantoor.

Sobere business lounge

Colourblocking in de funky suite

Heb je er weleens aan gedacht om alle wanden geel te schilderen? Nee? Eerlijk gezegd ik ook niet. Totdat ik hier binnenkwam. Als je colour blocking wilt toepassen, wordt het al snel erg heftig en veel. Door eerst een rustige basis te creëren ontstaat er direct eenheid. En dat doen al deze gele muren heel erg goed. Er ontstaat direct een hele bijzondere sfeer, waartegen alles heel mooi naar voren komt. Vind je zo’n diversiteit aan kleuren net een stapje te ver gaan? Je kunt het ook wat dichter bij elkaar zoeken door kleuren uit dezelfde kleur families te nemen, of kleur families naast elkaar. Bijvoorbeeld geelen groen. Stock Interiors ging ervoor: het ware colour blocking. You like it or not. Ps, het went wel wat hoor, af en toe moet je even iets buiten je comfort zone gaan om te zien dat het eigenlijk ook wel heel mooi is.

Colourblocking in de funky suite

Warme, rustgevende aardetinten met grijs

Van de colour blocking even terug naar wat rustiger. Deze aardetinten geven een prachtig gevoel af, pure luxe en eenvoud. Mooi materialen, warme kleuren, nu alleen de open haard nog. Dat hout op de muur achter de bank geeft mij een beetje een wintersport gevoel, ik heb gelijk zin om lekker op de bank te gaan liggen en de kachel aan te steken. Wist je dat je met Fresco kalkverf ook zo’n warm effect kan creëren, met banen in de hoogte? Dat is zeker heel fijn als het plafond niet zo hoog is, lijnen accentueren namelijk de richting waar ze naartoe gaan. Voor het gevoel van een hoger plafond, dus banen omhoog.

Warme, rustgevende aardetinten met grijs

Geel accenten in moderne- en klassieke stijl

En opnieuw was er veel geel te zien. Deze keer in twee verschillende stijlen: modern strak en klassiek. In de eerste stijl is het geel toegepast als accentkleur. Een kussentje, wat geel in een kunstwerk, en goud accenten. Gecombineerd met zwartgrijs en vooral heel veel glas. In de klassieke stijl is gekozen voor een andere toepassing, namelijk door de wanden boven de lambrisering geel te schilderen. Het plafond en de lambrisering is donker hout gebleven voor de originele klassieke look. Het geel geeft de ruimte direct een nieuwere, frisse uitstraling. Zo zie je maar, je hebt niet altijd een gehele make-over nodig, een kleurtje doet wonderen!

Geel accenten in moderne- en klassieke stijl