Posted on

Pretty in pink

Pretty in pink

Roze is een prachtige kleur voor in je interieur. Een mooie warme tint die op veel manieren te combineren is. 


Creëer een stoere sfeer door roze te combineren met donkere kleuren en zwart, voeg hier wat goud of koper aan toe en het geheel wordt chique. Ga je liever voor zachte tinten met pastel en wit? Maak dit romantisch door te combineren met brocante en antiek, of juist Scandinavisch door de toevoeging van strakke meubelen, natuurlijke materialen en design. Is jou stijl meer bohemien? Zelfs daar past roze prachtig in het kleur pallet. Combineer met groen, blauw, paars en veel prints.

Roze inspiratie

Trendkleur roze

Op de woonbeurs afgelopen jaar was veel roze te zien. Eerder heb ik hier toen al een blog over geschreven. Dit moodboard laat zien hoe de kleur roze daar, op verschillende manieren, gecombineerd was. Hierin zijn, door het kleur en materiaal gebruik, verschillende stijlen terug te zien. Wat spreekt jou het meeste aan?

Roze op de woonbeurs

Zachte tinten

Vind je een hele roze muur een beetje te heftig? Zachte pastel tinten zijn mooi te combineren met wit en groen. Zo breng je eenvoudig op een subtiele manier wat kleur in je interieur. In mijn woonkamer heb ik een muur geverfd met krijtverf in de kleur Silk White. Dit is een wit met een blauwe toon waardoor het een heldere, frisse kleur is. Dit combineert erg mooi met het zachte, poederige roze van de vaas die ik voor de muur heb geplaatst. De vrolijke takken met fel roze en groen brengen dynamiek en spanning.

Combineer zacht roze met wit

Toilet makeover

Al een hele tijd loop ik met het idee in mijn hoofd om iets roze te gaan verven. En eindelijk weet ik het! Ik ben aan de slag gegaan om mijn toilet een nieuwe uitstraling te geven. Ik heb gekozen om de verwarming te schilderen met Classico krijtverf, in de kleur Skin Powder. Krijtverf heeft een matte, poederige uitstraling wat goed past bij het de zachte pastel kleur. De kleur heeft een ietwat oranje toon in het roze, wat de kleur mooi warm maakt. Ik combineer Skin Power met hoogglans wit en mat zwart voor een stoere look. Voor een meer ton-sur-ton uitstraling kun je ook kiezen voor een combinatie met zand en bruin tonen, of voor een meer opvallend effect een combinatie met roze en paars.