Posted on

Inspiratie Collectie 2017

Inspiratie Collectie 2017

Eindelijk is die er dan: de ‘Inspiratie Collectie 2017’! Pff en wat is het een werk geweest. Maar oh zo leuk! Toch echt wel een van de tofste projecten waar ik ooit aan mee heb mogen werken.


Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, ben ik in maart naar Noorwegen gevlogen. Hier heb ik onder andere in Oslo gewerkt bij de fotoshoot voor de Inspiratie Collectie 2017. Ik mocht werken met een super team: Dagny Thurmann-Moe, kleurexpert; Kirsten Visdal, stylist; en Margaret de Lange, fotograaf.

Een ge-wel-dig pand midden in Oslo is helemaal met Pure & Original geverfd. Alle muren, de kasten, de plafonds, de deuren, raamkozijnen, verwarming… Noem maar op, je kunt het zo gek niet bedenken. Overal waar je kijkt, zie je wel iets dat geverfd is. Zelfs de dozen in de grote glazen kast zijn geverfd!

De fotoshoot

De dag begon om 9 uur met het naar boven sjouwen van alle meubels. Want ja, een fotoshoot is niet alleen maar plaatjes schieten! Het is ook verhuizen en verbouwen. Toen alles zonder lift naar 3 hoog was gebracht, kon het echt beginnen. Eerst maar is een rondje door het appartement. Wow, wat een kleuren. Prachtig! Dagny heeft alle kleuren mogen kiezen voor dit project. En wat is het een geheel geworden; Iedere ruimten heeft zijn eigen sfeer, en samen is het perfect.

Na de eerste kennismaking met het appartement en de bewoners konden we aan de slag met het neerzetten van de meubels. De stylist, Kirsten, had al een plan in haar hoofd, en langzaamaan begon dat vorm te nemen. Die stoel daar, deze kast weg, lamp op het bureau, hm dit kleed of toch die andere?…

Toen de spullen aardig gesetteld waren, konden we gaan beginnen met het klaarmaken van de eerste foto. Nog wat kleine aanvulling hier en daar en aan de slag. Ondertussen had de fotograaf, Margaret, haar camera en laptop al geïnstalleerd. Het licht was erg snel en fel, dus we moesten wel een beetje opschieten. Anders komt er een te groot verschil van licht op de foto’s, en dan is het geen samenhangend geheel meer.

Zo he, laten we beginnen. Camera wat naar rechts, links, wat naar boven, ietjes schuiner… Items op de foto wat verplaatsen, stoel naar achter, of misschien helemaal weg? En daar is die dan: de éérste foto! YES!

En door naar de volgende.

Het effect van kleur in het interieur

De dag vloog voorbij. Maar mijn voeten hebben het geweten. En wat een resultaat… Ik ben er mega trots op! Zo zie je maar, kleur hoeft helemaal geen kermis te zijn. Kleur is krachtig en intens, en bovenal, voegt persoonlijkheid toe. Je lievelingskleur, een kleur die je aan die mooie vakantie doet denken, zacht en rustig, verwelkomend warm, of een echte eye-catcher. Dit appartement heeft het allemaal.

Een knusse, warme hal die je echt welkom heet in dit kleurrijke pand. Een rode werkkamer, waarvan alle wanden, plafonds, raamkozijnen én doosjes in de kast allemaal in dezelfde kleur rood zijn geschilderd. Een eetkamer (met heerlijke plofbank) vol warme, roze tinten, en krachtig paars wat de ruimte een chique, klassieke uitstraling geeft. Een groen/blauw getinte woonkamer die de koelere kleuren laat terugkomen van de keuken. De keuken is wat kleiner, maar lijkt door zijn lichte blauw nuances ruimer dan deze is. De kleurnuances op de muur maken de keuken stoer, een lichte tegenhanger van de chique eetkamer.

Ik vind het geslaagd. Apentrots op het hele team, en super blij met het resultaat!

De kleuren zijn trouwens helemaal niet nieuw. Die zitten al jaren in de archieven, en hebben nu eindelijk het podium gekregen die ze hebben verdiend!