Posted on

Paleis te koop in Amsterdam

Paleis te koop in Amsterdam

Bij het kopen van een nieuwe woning hoort ook het afscheid nemen van de oude woning. En wat ben ik daar slecht in zeg. Nog nooit had ik zo veel moeite met verhuizen als nu.

Je bent gek!

Ik woon heerlijk in Amsterdam. Iedereen zegt ook ‘je bent gek dat je weg gaat!’, en een beetje gelijk hebben ze ook wel. Ik heb een ruim appartement met grote woonkamer en keuken én twee balkons met altijd zon. In de zomer zet ik de openslaande deuren open en werk ik half buiten met de zon op m’n snoet. En dat met de metro op rol afstand en 15 minuten van CS.

 

From scratch

De reden dat ik het moeilijk vind om weg te gaan, is omdat hier zo veel herinneringen liggen. In dit huis, en ook in deze stad. Dankzij deze woning heb ik mijn vriend leren kennen (lang verhaal) en we hebben het samen opgebouwd van standaard saai huis naar een echt thuis. De keuken maakte we samen, alle wanden kregen een fijne kleur, en zo goed als alle meubels zijn nieuw. Het past allemaal alsof het ervoor is gemaakt. Doordat alles 100x door je hoofd en door je handen gaat, is het lastig om er afstand van te doen. Overal zit zo veel liefde en aandacht in. Gelukkig kan ik veel mee nemen, maar aan de andere kant verstoort dat ook het plaatje hier. Ergens vind ik dat het hier moet blijven zoals het nu is, omdat het nu (naar mijn idee) perfect is. Al vindt een ander dat misschien niet.

 

Naast de woning betekend Amsterdam ook veel voor mij. Hier ging ik voor het eerst op kamers, heb ik mijn opleiding gedaan, heb ik zooo veel voetstappen liggen, weet ik alle fijne plekjes en winkeltjes te vinden én, was het mijn grote kinderdroom om in Amsterdam te wonen. Die kan van de bucketlist. Maar om dat weg te gaan… Dat voelt gek.

 

Storm op mijn woning

Nu ik mijn droom verlaat om door te gaan naar de volgende droom, gaat de droom van een ander in vervulling in mijn woning. Deze week zijn er al aardig wat bezichtigingen geweest en bijna iedereen is heel enthousiast.

Wat een gek idee dat er mensen door mijn woning lopen. Zoals ik gister tegen een vriendin zij: ‘mijn huis is mijn baby, nu voelt het als een product’. En dát is nu net wat pijn doet.

 

Wil jij mijn woning ook bekijken? Maak dan snel een afspraak met de makelaar www.jansensmit.nl

https://www.funda.nl/koop/amsterdam/appartement-40928260-boeninlaan-295/