Haal binnen naar buiten met een vier-seizoenen tuinkamer
Niets laat binnen en buiten zo goed in elkaar overgaan als glazen schuifwanden.
Je eigen tuinkamer
Je kunt buiten naar binnen halen door binnen planten toe te voegen, maar niets haalt de natuur zo dichtbij als een tuinkamer. Een tuinkamer is een ruimte gelegen aan- of als vrijstaand ‘huisje’ in de tuin welke je helemaal naar eigen wens kunt gebruiken.
Extra woonruimte aan de tuin
Welke extra ruimte mis jij in huis? Een kantoor? Een tweede woonkamer? Een buitenkeuken met overdekte eetkamer? Of.. verzin het maar! Een tuinkamer is net zo in te richten als je zelf wilt.
Glazen schuifwanden
Je kunt de tuinkamer inrichten als vaste woonruimte met stevige muren en een (groen) dak, maar je kunt ook een overkapping vrij eenvoudig omtoveren tot vier-seizoenen kamer door deze af te sluiten met glazen schuifwanden.
Het fijne aan glazen schuifwanden is, is dat ze de ruimte aangenaam maken voor ieder seizoen. Met slecht weer geniet je net zo goed van de natuur om je een als met mooi weer wanneer je ze helemaal open kunt schuiven en dus echt buiten zit. Dat is toch pure luxe, nietwaar?
Wel of geen fundering voor glazen schuifwanden?
Heeft jouw glazen schuifwand een fundering nodig? Waarschijnlijk wel. Het is belangrijk dat de glazen wand een goede fundering heeft welke stevig is, én 100% waterpas. Een funderingskoker kan daarmee uitkomst bieden. Deze zorgt voor een goede fundering voor een glazen schuifwand.
Inrichten van een vier-seizoenen kamer
Zodra alles staat kan het inrichten beginnen, en waar begin je? Natuurlijk bij het begin! Waar ga je de ruimte voor gebruiken? Richt deze dan in zoals je dat thuis (binnen) ook zou doen. Een fijn kleed op de vloer, een lekkere plofbank, een mooi bureau, fijne verlichting en bijpassende accessoires.
Om binnen en buiten echt één geheel te maken kun je elementen laten doorlopen, van binnen naar buiten. Laat bijvoorbeeld de stenen wand van de ruimte doorlopen een paar meter de tuin in, en schilder beide wanden in dezelfde kleur zodat de wand écht doorloopt. Vervolgens stapel je er zowel binnen als buiten een partij houtblokken tegenaan, want niets is zo leuk als een kachel, binnen én buiten. Of bouw een (betonnen) bank welke zowel binnen als buiten doorloopt. Deze grote lijnen zorgen letterlijk voor verbinding tussen binnen en buiten.
Deze elementen kun je ook doorvoeren met planten. Zet buiten een aantal potten met mooie planten bij elkaar, zet aan de andere kant van het glas, binnen, ook een groep planten neer. Zo is het één groep met planten, gescheiden door het glas.
Blog tot stand gekomen in samenwerking met foravida.nl
Beeldmateriaal verkregen via foravida.nl