Posted on

Indrukwekkende accent wand op natuurlijke basis

Een accent wand geeft nét dat beetje extra aan het interieur. Maar hoe krijg je nou zo’n bijzondere wand? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, bijvoorbeeld door te kiezen voor een opvallende kleur, of voor een bijzondere verf als metallic of schoolbord verf.

Verf op natuurlijke basis

Helaas zijn veel van deze bijzondere verven op synthetische basis, wat betekend dat ze allerlei toevoegingen bevatten welke ik liever niet in huis haal, denk aan synthetische pigmenten; of ze zijn op oliebasis. In mijn interieur pas ik graag natuurlijke kleuren en materialen toe, dan omgeef ik mij natuurlijk niet met een onnatuurlijke verf. Daarom ging ik op zoek naar een verf welke als blikvanger kon dienen én natuurlijk was.

100% natuurlijke wandverf met uniek effect

Marrakech Walls van Pure & Original is een natuurlijke verf welke bestaat uit water, kalk en natuurlijke en minerale pigmenten, ook bevat de verf geen VOS. De kalk brengt natuurlijke kleurnuances naar boven welke iedere keer opnieuw een uniek effect geven.  

Maak je eigen dessin

En dat is nog niet alles, want de échte look creëer je zelf! Je gaat de verf namelijk bewerken met de bijbehorende spatel. Zo kun je het net zo druk of rustig maken als je zelf wilt. Je kunt het letterlijk helemaal naar je eigen hand zetten. Het klinkt misschien moeilijk en ingewikkeld, maar dat is het niet. Gewoon beginnen en gaan.

Woonkamer make-over met nieuwe kleuren

Verander de kleuren in een ruimte en hop, het is een totaal ander huis geworden! Door een beter balans in kleur, licht en ruimte voelt de ruimte veel prettiger en ruimer aan. En dat zonder breek en sloop werk!

Wand afwerken met subtiele glans

Nadat de verf goed was doorgedroogd heb ik deze afgewerkt met Pure & Original Lime Soap. Dit is een kalk zeep (uiteraard natuurlijk) welke de kleur verdiept, een zachte glans geeft én het oppervlak licht afwasbaar maakt. Erg fijn bij de eettafel! En de glans, wow, die maakt het helemaal af. Een supermooi contrast met alle andere matte wanden in huis. Het voelt heel warm en gezellig aan.

Verf met natuurlijke en minerale pigmenten

Doordat deze verf gekleurd is met natuurlijke en minerale pigmenten hebben de kleuren veel meer diepte en spelen ze met het licht. Ieder moment op de dag, en vanuit iedere hoek, lijkt de kleur weer anders. Het is een fascinerend spel om te aanschouwen.

DIY betonlook wand in naturel kleuren

Wil je zelf ook zo’n mooie wand maken? Dat is heel gemakkelijk. In dit filmpje zie je hoe ik deze wand geschilderd heb

Blog tot stand gekomen in samenwerking met Pure & Original