Posted on

Fluweelzachte okergele bank

Ja, daar issie dan! We hebben de nieuwe bank! Mijn vriend aasde al zo’n 2 jaar op dit bankje maar we konden ‘m nooit kwijt, en nu hebben we ‘m dan eindelijk.

Woonkamer inrichten

Dit is de tweede bank in onze woonkamer. Is onze living zo groot dan? Nou, nee, dat valt reuze mee. Onze ‘grote’ bank is namelijk helemaal niet zo groot, dit is een 2,5 persoons bankje met een hocker welke meestal in de hoek staat en dienstdoet als spullen tafeltje of poef voor bezoek. We wilde graag een extra bankje voor wat meer zit ruimte en om de woonkamer wat meer body te geven. Het 2,5p bankje voelde een beetje kaal aan, wel heel erg minimalistisch. Plus dat we het bezoek nergens kwijt konden.

Een tweede grote bank ging ‘m niet worden. Ten eerste omdat dat veel te veel ruimte in zou nemen, maar dat zou ook veel te zwaar worden. Het moest compact en luchtig zijn. Niet te groot, niet te klein. Een fauteuil zou het ook niet worden want dat is ook te zwaar en te groot. Het moest open blijven, dus dunne pootjes en een slank design. En ook niet onbelangrijk, de rugleuning moest niet te hoog zijn. De reden daarvan is dat het voor het raam komt te staan dus het mag niet hoger zijn dan de vensterbank, anders dan sluit het de ruimte te veel af. Én, er staat een box naast de tv, dus een hoge rug- of armleuning zou het geluid hinderen. Dat doet onze home-cinema geen goed ;).

Woood bank van Karwei

Mijn vriend had dit bankje al jaaaren op zijn wishlist staan, en het was exact waar we naar op zoek waren! Compact, lage leuning, sierlijke poten, én een mooie kleur. Ik dubde nog even tussen roze of oker, maar mijn vriend was obsessed door oker, dus ja, geen discussie. Af en toe mag hij ook wel wat kiezen. Daarnaast wil ik geen compleet roze interieur en het geel is lekker catchy, breekt de boel.

Okergeel bankje combineren

Het geel staat echt super in combinatie met het roze, zand, rood, terracotta en groen in de woonkamer. Uhh, ja best veel kleuren, maar toch helemaal in harmonie. De laatste tijd voeg ik ook nog eens paars toe, maar eerlijk, het komt steeds meer tot rust! Het geheel wordt steeds meer compleet met tinten welke elkaar prachtig aanvullen.

Het oker past hier ook perfect in. Het combineert heel mooi zacht met het roze, terracotta en zand. Hier en daar laat ik subtiel meer oker en goud accenten terugkomen waardoor het helemaal klopt.

Fluwelen bank

De bank is bekleed met een zachte, fluwelen stof. Alsof je op een wolk zit. De zit is trouwens best stevig, vind ik wel fijn want het is een compact bankje, daar wil je dan niet in gaan hangen maar zit je liever wat steviger op.

Conclusie: helemaal blij.