Posted on Leave a comment

Hoe kies je de juiste parasol?

Wapen je tegen de zon met een nieuwe parasol

De zon is heerlijk, maar soms wil je liever even in de schaduw zitten.

De zomervakantie is voorbij, maar voordat de regen en de storm begint mogen we eerst nog genieten van een zwoele nazomer. Want ook in de nazomer kan de zon nog heerlijk schijnen.

Welke type parasols zijn er?

Er zijn verschillende soorten parasols, van kleine lichte strand parasolletjes tot aan grote schaduwdoeken en alles daar tussenin. De meest bekende parasol is de traditionele parasol welke je in een gat in de tafel zet. Zo kun je genieten van de schaduw tijdens het eten. Maar het komt steeds vaker voor dat er voor een ander soort parasol gekozen wordt: de zweefparasol.

Wat is een zweefparasol?

Nee, helaas zweeft deze parasol niet helemaal, maar het lijkt wel zo! In plaats van een poot in het midden van de parasol te hebben, hangt deze parasol aan een systeem wat aan de zijkant geplaatst is. Zo schuif je de parasol eenvoudig over de tafel, of over de lounge set heen zonder dat die irritante poot in het midden zit. Hallo ruimte en flexibiliteit!

Wat zijn de voordelen van een zweefparasol?

Het grootste voordeel is dat de poot niet in het midden zit, zo kun je volop genieten van de ruimte. Daarnaast heeft een zweefparasol een luxere uitstraling dan een traditionele parasol, het staat wat moderner, wat zeer gewenst is in de hedendaagse tuin ontwerpen welke vaak wat strakker zijn. Daarnaast is de kwaliteit van het doek vaak van hogere kwaliteit dan van een standaard parasol, zo gaat deze dus langer mee.

Nadelen van een zweefparasol

Helaas zijn er niet alleen maar voordelen, maar zijn er ook wat nadelen om rekening mee te houden. Zo zijn zweefparasols met voet vaak wat duurder dan traditionele parasol, is er een zwaardere voet nodig om voldoende tegengewicht te kunnen bieden tegenover het hangende deel, en is er hierdoor vaak wat meer ruimte nodig.

Hoe kies je een zweefparasol?

Er zijn veel opties om uit te kiezen. Zo zijn er verschillende typen stof, verschillende kleuren stof en frames, verschillende soorten voeten om uit te kiezen, en natuurlijk ook verschillende maten. Kies bijvoorbeeld een zwarte zweefparasol met zwart stenen voet voor een moderne uitstraling, of ga voor een meer naturel look met een beige stof. Grijze kleuren zijn ook altijd zeer favoriet, of geniet optimaal van de schaduw met een witte doek, want wit ketst warmte af. Wat je ook kiest, deze nazomer geniet jij lekker van je plekje in de schaduw.

Blog tot stand gekomen in samenwerking met Tuinmeubelen.nl
Beeldmateriaal verkregen via Tuinmeubelen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *