Posted on

Badkamer inspiratie

Het kiezen van een nieuwe douche vloer

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een nieuwe douche?

Wat voor douche kies je in een nieuwe badkamer?

Er zijn verschillende douche opties om uit te kiezen. De makkelijkste optie is een douchecabine. Deze zet je gewoon neer in een hoek, aansluiten en douchen maar. Maar, is dat nou ook de meest mooie optie…? Je kan natuurlijk ook douchen in een bad, dit bespaard ruimte maar is dan weer niet zo handig omdat je steeds over die badrand heen moet stappen.

De meest gekozen opties anno 2020 zijn een inloop douche en douche met glazen wand/deur. Er zijn tientallen stijlen waar je uit kunt kiezen: minimalistisch, modern met chromen greepjes of stoer zwart met de uitstraling van een metalen deur. Qua afmeting past het ook altijd. Er zijn zat standaardmaten om uit te kiezen, zowel qua breedte als hoogte. En als je maat er niet tussen zit kun je altijd nog iets op maat laten maken. Uiteraard is dat vaak wel een stukje duurder dan een standaardmaat.

Tegels of douchebak?

Oke, dus je gaat voor een inloopdouche, met of zonder deur. Maar wat doe je dan met de vloer? Je kan ervoor kiezen om de tegels uit de rest van de badkamer door te laten lopen in de douche, dat heeft een luxe uitstraling en zorgt ervoor dat het een mooi geheel wordt.

Je kunt er ook voor kiezen om juist een andere tegel te gebruiken. Zo voeg je een accent toe en laat je de douche er juist uitspringen.

Een andere optie is een douchebak. Dat klinkt misschien wat suf, maar er zijn echt hele mooie opties. Sommige gaan helemaal op in de rest van de vloer waardoor het amper opvalt dat het een ‘bak’ is. Andere voegen een (kleur)accent toe, dit heeft hetzelfde effect als kiezen voor een afwijkende tegel in de douche. Zo kun je kiezen voor clean wit, of een stenen variant met bijvoorbeeld een betonlook.

Voordelen douchebak

De voordelen van een douchebak zijn vooral dat het heel erg praktisch is, het is eenvoudig te plaatsen en gemakkelijk in onderhoud. Er zijn minder voegen wat zeer hygiënisch is en weinig onderhoudt vraagt. Daarnaast kan je zelf kiezen of je de bak ‘in’ de vloer plaatst, dus op gelijke hoogte met de andere tegels, of ‘op’ de vloer, dan staat deze iets hoger waardoor het water beter binnen blijft. Deze laatste optie is zeer eenvoudig te plaatsen.

Afschot in de douche

Een ander voordeel van een douchebak, en opzichte van tegels, is dat deze al een afschot heeft. Dat betekent dat het water naar het putje loopt, niet onbelangrijk! Als je gaat tegelen moet je zelf, of het tegel bedrijf, zorgen voor een correct afschot. Dat kan nog best een uitdaging zijn. Als je kiest voor een douchebak hoef je je hier dus helemaal geen zorgen over te maken. Easy peasy!

Douchebak kopen

Er zijn verschillende winkels waar je een inloopdouche met douchebak kan aanschaffen. Vaak zijn er een aantal show badkamers waar je de verschillende opties kan bekijken, en kunnen ze je helpen met advies. Maar ook online is er genoeg te vinden.

Tip: Loop eens een badkamer zaak in en kijk wat je mooi vindt. Draai wat rondjes in verschillende douches en ervaar de afmetingen. Zo merk je al snel wat voor jou werkt.

Blog tot stand gekomen in samenwerking met Tegeldepot.nl
Beeldmateriaal verkregen via Tegeldepot.nl