Posted on

Foto afdrukken op dibond

Foto op Dibond

Eigen foto voor in het interieur

Maak je interieur persoonlijk met eigen foto’s.

Eigen foto laten afdrukken

Een foto van een mooie vakantiereis, van het gezin, of een kiekje van een dagje weg. Herinneringen welke je graag dicht bij wilt houden. Hoe mooi is het om deze dan te laten afdrukken?

Foto op Dibond

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het afdrukken van eigen foto’s: op fotopapier, canvas, hout, of wat onbekendere materialen zoals Dibond. Dibond hoeft je niet in te lijsten, je kan het zo aan de wand hangen met een haakje of plak strips. Het heeft hierdoor een moderne en strakke uitstraling.

Wat is Dibond?

Dibond is een kunststof plaat van 3 of 4 mm dik met een toplaag van aluminium. Een foto op Dibond materiaal heeft een heldere en scherpe uitstraling met mooie kleuren, dus een goede keuzen!

Tips voor eigen foto’s in het interieur

Je kunt natuurlijk iedere foto laten afdrukken welke jij leuk vindt, maar wil je je foto echt mooi laten uitkomen in het interieur, dan zijn er een aantal aspecten om op te letten.

Welk formaat komt het mooiste tot zijn recht?
Pas het formaat van de foto aan, aan de plek waar deze komt te hangen. Is het een grote ruimte? Kies dan een groter formaat. Of wil je het juist subtiel in de hal hangen? Dan kan je ook eens kiezen voor een heel klein formaat, bijvoorbeeld 10x15cm.

Hang je de foto alleen, of is deze onderdeel van een groepje zoals bij een art-wall?
Als je foto’s bij elkaar hangt, zorg er dan voor dat deze bij elkaar aansluiten. Bijvoorbeeld hetzelfde thema, formaat of kleurstelling. Wil je verschillende typen foto’s combineren maar vind je het snel onrustig worden? Druk ze dan bijvoorbeeld allemaal in zwart/wit af, dan past het goed bij elkaar.

Hoe past de foto het best in het interieur?
Let dan ook op de compositie en kleurstelling van de foto welke je wilt laten afdrukken. Kies bijvoorbeeld een foto waarvan de kleuren terugkomen in het interieur.

Een fotoboek maken

Te veel mooie foto’s en geen idee welke je wilt laten afdrukken? Dan is een fotoboek de uitkomst voor jou. Bijvoorbeeld een fotoboek waarin je vertelt over die verre reis, of over dat bijzondere jaar met het gezin. Een fotoboek kun je zo dik maken als je zelf wilt, er is dus ruimte genoeg voor alles wat je wilt laten zien.

Tips voor het maken van een fotoboek

Hoe maak je een mooi, samenhangend fotoboek? Met onderstaande tips gaat dat zeker lukken.

Kill your darlings.
Heb je 20 keer dezelfde foto? Kies er dan 1, zo hou je het interessant. Kan je echt niet kiezen? Zet ze dan op 1 pagina, zo krijg je het idee van een photobooth.

Ga voor groot.
Zet geen 15 foto’s op 1 pagina (tenzij je voor de photobooth gaat) maar ga voor groot. Heb je een mooie landschapsfoto? Zet die dan in zijn geheel over 2 pagina’s.

Zorg voor samenhang.
Zet foto’s bij elkaar welke elkaar versterken. Let op kleurgebruik, onderwerp en compositie. Zet bijvoorbeeld 2 grote foto’s naast elkaar waarvan je op de ene foto de omgeving laat zien, en op de andere foto een detail.

Blog tot stand gekomen in samenwerking met Fotoalbum.nl