Posted on

Hoe kies je de juiste hor voor jouw interieur?

Hoe kies je de juiste hor voor jouw interieur?

Heerlijk, de zon schijnt, gooi maar die ramen en deuren open!

Heerlijk, de zon schijnt, gooi maar die ramen en deuren open! Bzzzzzzz, he get. De hele nacht weer op muggenjacht. Gelukkig is daar wat aan te doen: plaats een hor.

Soorten horren voor ieder interieur

Er zijn verschillende type horren te krijgen, zowel de bekende voor het raam, als ook voor de deur. Daarnaast kan je nog kiezen uit verschillende kleuren voor het raamwerk, en ook zijn er keuzes voor het type- en de kleur gaas in de hor. Zo kun je deze helemaal laten aansluiten op de stijl van het interieur.

Maatwerk raamhor

Het woord ‘maatwerk’ zeg al voldoende. Deze hor wordt op maat gemaakt speciaal voor jouw raam. Je kunt ook nog kiezen uit verschillende opties zoals een vaste hor, of eentje die je open kan klappen of schuiven zodat je bijvoorbeeld het dekbed naar buiten kan hangen.

Vaste raamhor

Voor standaard ramen is een vaste raamhor vaak al een prima oplossing. Dit is een voorzet hor welke je in het kozijn klikt. Het voordeel van een voorzet hor is dat voor de plaatsing geen schroeven nodig zijn, je klemt de hor simpelweg vast. Hierdoor is het ook gemakkelijk om deze (in de winter) weg te halen. Het nadeel van een voorzet hor is dat je geen dekbed meer naar buiten kan hangen, dan zal je de hor eerst los moeten klikken.

Deur hor

Niet alleen in ramen kun je een hor plaatsen, er zijn ook verschillende opties mogelijk voor in deuren.

Klapdeur of schuifdeur hor

De meest bekende deur hor is absoluut de klapdeur welke je eenvoudig open klikt en dicht valt met een magneetje. Voor in schuifdeuren is het ook mogelijk om een schuivende hordeur te plaatsen.

Maatwerk hordeur

Net als voor raamhorren zijn er ook voor deurhorren maatwerk opties. De hor past dan perfect in het deurkozijn. Bij maatwerk horren heb je ook nog eens de keuze om te kiezen uit verschillende kleuren horren, omlijstingen en ook kun je kiezen of je gaas of plissé wilt.

Als je kiest voor een deur hor van gaas wordt dit gaas, als de deur open is, opgerold in een cassette.

Als je kiest voor een plisse roldeurhor wordt het plissé opgevouwen in de cassette. Een plissé hordeur valt wat meer op, maar heeft wel een meer chique uitstraling.

Blog tot stand gekomen in samenwerking met horrentotaal.nl