Posted on

Binnenkijken bij de Kroonluchter Galerie

Binnenkijken bij de Kroonluchter Galerie

De Kroonluchter Galerie is vernieuwd, en wat is het prachtig geworden! Ik was benieuwd naar de ervaring en het resultaat, dus vroeg de eigenaresse Anna, en Derk van Mooi & Puur het hemd van het lijf.


Mijn naam is Anna van Elteren en samen met mijn man Erwin van Elteren hebben we in 2010 de Kroonluchter Galerie opgericht. Dit is ontstaan vanuit een passie voor oude en antieke kroonluchters. De Kroonluchter Galerie is gespecialiseerd in de verkoop en restauratie van oude en antieke kroonluchters vanaf de 18e eeuw tot mid-century. In 2011 hebben we de collectie uitgebreid met antieke Franse spiegels en sinds dit jaar aan we nog meer uitbreiden, met design kroonluchters. Deze design verlichting is van bekende designers en dateert uit ca. 1950 – 1970. Alle items zijn origineel en van hoogwaardige kwaliteit.

De entree van de Kroonluchter Galerie
Fresco kalkverf in de kleur Tin Kettle

Op zoek naar kwaliteitsverf

We zijn al langere tijd op zoek geweest naar een geschikte locatie voor onze kroonluchters en spiegels. We willen graag onze producten beter presenteren en kunnen uitbreiden op het gebied van verlichting en bijzondere items.

Na een lange zoektocht hebben we een prachtig pand op Markt 3a in Son en Brugel gevonden. Om de ruimtes het juiste karakter en sfeer te geven zochten we naar een kwaliteitsverf waar onze collectie goed in zou uitkomen. Dit vonden we op de website van Pure & Original. Al snel gingen we door naar de dealer-pagina en kwamen we terecht bij Derk en Yolante van Mooi & Puur in Vught.

Kleuradvies bij dealer Mooi & Puur

Toen ik bij Mooi & Puur een afspraak maakte, kwam ik met het idee om een deel van de muren heel donker te schilderen, en een deel wit. Dit idee heb ik aan Yolante voorgelegd, maar gelukkig kwam zij met het advies om alle wanden van één kleur te voorzien om zo rust te creëren. Hier ben ik heel erg blij mee! Door te brainstormen zijn we op de keuze voor Fresco kalkverf in de kleur Tin Kettle gekomen.

De kalkverf heeft een luxe, warme, fluweelachtige structuur en uitstraling. Het geeft de ruimte een extra dimensie. De kroonluchters en spiegels komen hier prachtig tot hun recht. Het is fantastisch om te zien dat onze klanten de muren bijna willen aanraken!

Het aanbrengen van de kalkverf

Derk heeft de verf aangebracht, dit is uitstekend bevallen! Ook zijn advies om de kleine nis in de keuken, waar paraplu’s en jassen worden opgehangen, te schilderen met Licetto is een geweldige keuze geweest! Dit stel ik zeer op prijs.

Het resultaat is waanzinnig mooi geworden! In het begin was ik even bang dat het misschien te donker zou worden, vandaar mijn eerste intentie om aan één kant de wanden wit te schilderen, maar het geeft juist heel erg veel sfeer. Het benadrukt de schoonheid van onze producten.

Kroonluchter Galerie in Fresco kalkverf Tin Kettle
Kroonluchter Galerie
Markt 3
5691 AR Son en Brugel
www.kroonluchtergalerie.com
Mooi & Puur
Vlasmeersestraat 86
5261 TC Vught
www.mooienpuur.com