Posted on

Nieuwe behang collectie Roomblush

Handgeschilderd behang Roomblush

Handgeschilderd behang voor in de slaapkamer

Geef je slaapkamer eenvoudig een nieuwe look met het behang van Roomblush

Een nieuw seizoen, een nieuw jaar of gewoon een nieuw idee. Soms is het tijd voor wat anders. Gelukkig is de verfkwast zo gepakt en zijn nieuwe accessoires snel in huis, maar heb je er ook wel eens aan gedacht dat behang net zo makkelijk op de wand zit als een verfje? Zo heb ik zelfs wel eens horen zeggen dat sommige mensen het eng vinden om te schilderen omdat het er niet meer af gaat, nou, dan is behang dé oplossing voor jou! Zeker de kwaliteit behang van tegenwording is niets om bang voor te zijn. Een kind kan de was doen.

Nieuwe behang collectie van Roomblush

Er zijn heel veel verschillende merken waar je behang kunt aanschaffen. Vaak hebben merken een eigen ‘signature’, of hebben ze verschillende collecties met een bepaalde sfeer. Bijvoorbeeld effen behang, eye-catcher behang, behang met een structuur, streepjes, stippen, tekeningen of fotobehang.

Deze maand lanceert Roomblush een nieuwe collectie behang. Misschien ken je dit merk wel, zo niet dan is het zeker een aanrader om er eens kennis mee te maken.

Roomblush is een merk met behang wat er handgeschilderd uitziet. Grote lijnen en kleurvlakken sieren de muren alsof iemand zich te buiten is gegaan met een pot verf. Zo ontstaat er een uniek dessin met speelse sfeer.

De behangen van Roomblush worden door hun speelse karakter veel toegepast in kinderkamers, maar misstaan ook zeker niet in een volwassen slaapkamer of hal.

Terra behang Jardin Secret

Het behang Jardin Secret uit de nieuwe collectie oogt vrolijk en zomers. Zachtroze pastels en terra kleuren worden aangevuld met groen en blauw voor een kleurrijk geheel. Kleurvlakken, bogen, berg vormen en cactussen, het is maar net wat je er zelf in ziet. Mij doet het denken aan Mexico maar misschien zie jij er wel iets heel anders in.

Handgeschilderd behang in de slaapkamer van Roomblush

Hoe moet je behangen?

Ik mag langzaamaan toch wel zeggen dat ik een redelijk ervaren klusser ben. Water, electra en riool aanleggen, ik draai er mijn hand niet voor om. Muurtje bouwen of tuin aanleggen ook niet. Maar behangen, dat is nieuw voor mij. Ja echt, er zijn nog dingen die ik nog niet gedaan heb, en dan zal je vast niet bedenken dat zoiets ‘simpels’ als behangen er daar één van is. Voor het tropische aquarel behang in mijn vorige woning heb ik lief mijn moeder ingeschakeld.

Wat heb je nodig?

Kortharige blokborstel
Naden roller
Behanglijm
Plastic spatel
Stanleymes
Behang
Trap

Om de lijm aan te maken heb je een bakje, water en roerlatje nodig

Benodigdheden behangen

Behangen stap voor stap uitgelegd

Stap 1. Leg de verschillende rollen naast elkaar en controleer altijd eerst de nummers en kleuren. Zo weet je zeker dat je compleet bent en niet per ongelijk een verkeerde kleur ertussen hebt zitten. Verzamel ook al je benodigde gereedschap.

Stap 2. Pak de eerste rol uit en knip de banen op maat. Dit vind ik echt onwijs handig van het behang van Roomblush: de banen moeten natuurlijk goed aansluiten aan elkaar, om je daarbij te helpen hebben ze stippellijntjes gezet waar de banen eindigen en beginnen. Dit scheelt een hele boel gepuzzel! Knip de banen af op de lijnen en nummer ze met potlood. Zo raak je ook niet in de war met de verschillende banen. Er zitten totaal 4 banen op 1 rol.

Stap 3. Maak je behang plaksel aan volgens de verpakking en smeer het eerste stuk muur hier mee in. Smeer niet je hele muur in maar hou ongeveer de breedte van de behangbanen aan. Je hoeft dit niet exact af te tekenen, je kan prima wat breder gaan, als je maar geen stukken overslaat.

Stap 4. Plak de eerste baan op de muur en strijk deze glad met je handen, spatel en/of roller. Zorg ervoor dat de hele baan goed vast zit.

Stap 5. Herhaal stap 3 en 4 voor de volgende banen. Je kan de banen tegen elkaar aan plakken of 1 millimeter laten overlappen. Een kleine overlap vind ik zelf makkelijker werken want dan valt het minder op als het een klein beetje scheefloopt (een beetje smokkelen mag vind ik). Druk de randen extra goed aan met de roller.

Tip: Maak de roller tussentijds goed schoon zodat je geen lijm uitsmeert over het behang.

Stap 6. Als de eerste rol op is ga je door met de volgende rol(len) net zo lang totdat je de hele muur behangen hebt.

Stap 7. Snij de onder- boven- en zijkanten voorzichtig af met een scherp stanleymes. Ik gebruik de spatel als liniaal en snij daar voorzichtig langs. Als de lijm al wat is gedroogd kan je het behang of de muur nog even een extra lik lijm geven om te verzekeren dat ook de randjes goed vast zitten.

Tip: Heb je een stopcontact op de wand zitten? Demonteer deze dan voordat je begint. Zodra je met het behang bij het stopcontact bent dan snij je voorzichtig een vierkantje uit wat over het stopcontact heen valt. Raamwerk weer monteren en klaar!

Tip: Ik deed dit in mijn eentje, ik raad je aan om wat hulp in te roepen. Met 2 personen werkt wat relaxter.

Blog tot stand gekomen in samenwerking met Roomblush