Posted on

Badkamer inrichten in je eigen stijl

Een badkamer inrichten, niet iets wat je iedere week doet. Dus hoe doe je dat nou eigenlijk? Je wilt de juiste keuzes maken in kleur, verf, tegels, en uiteraard meubels. Ga je voor een natuurlijk kleurenpallet met beige en wit, of liever stoer met zwart en grijs? Of misschien wel iets heel anders? Tropisch, Marrakech of Scandinavisch?

Je eigen interieurstijl ontwikkelen

Een interieurstijl, wat is dat nou precies? Iets dat je mooi vindt, of juist minder mooi, je favo kleur, en materialen waar jij je prettig bij voelt. Al deze dingen samen kenmerken jouw persoonlijke interieurstijl. Dus voordat je begint met de badkamer-research, begin eerst eens met nadenken over jouw persoonlijke stijl.

Maak een lijst met dingen welke jij mooi vindt, en ook een lijst met wat je juist níet mooi vindt, dat kan ook helpen. Vind je het lastig om te benoemen? Ga dan op zoek naar afbeeldingen op internet, in bladen of op social media. Voeg deze afbeeldingen en keywords samen, en tada, voor je ligt je eigen gemaakte moodboard met jouw interieurstijl.

Nu kunnen we specifieker gaan kijken, maak ook eens een moodboard gericht op enkel de badkamer. Wat is nou jouw droombadkamer? Welke kleuren, materialen en meubels zou je daarin zien staan?

Het inrichten van de badkamer

Als je je sfeer bepaald hebt kun je gaan beginnen met het inrichten van de ruimte. Wat voor badkamermeubels heb je allemaal nodig? Minimaal 1 wastafel is wel handig, opbergruimte, kranen en een douche. Pak je moodboard erbij en struin rustig het assortiment door.

Het kiezen van de wastafel

Met hoeveel personen gebruik je de badkamer, maar ook, hoe groot is je ruimte? Een dubbele wastafel is luxe, meer ruimte en minder drammen voor de spiegel en kraan. Dan zijn er verschillende opties, kies je een badkamermeubel met ingebouwde wastafel, of met een waskom welke óp het meubel staat?

Voor in onze badkamer kiezen we een badkamermeubel met waskom op het meubel. Dit ziet er zo chique uit! Persoonlijk kies ik dan voor een houten meubel met een moderne kom. 2 losse lades links en recht is een must, want ik heb er geen zin in als ik 100x de la open en dicht gooi mijn vriend iedere keer naar voor en naar achter moet stappen. Geen goed idee op de grumpy Monday morning. Een marmerblad, oooh dat is wel echt mijn droom! In ieder geval steen, kan tegen een stootje en staat zó stijlvol.

Opbergruimte in de badkamer

Opruimen die zooi! Mandje hier, doosje daar en please, wat deurtjes en lades! Mooie dingen mogen in het zicht en de rest lekker wegwerken achter een deurtje. En dan wel een mooi deurtje bij voorkeur.

Gelukkig kun je bij Maxaro kiezen uit meer dan 100 badkamerkasten, dus er is keuze genoeg. Je kan kiezen uit verschillende hoogtes en kleuren als antraciet, wit, hout of zwart. En natuurlijk zijn er allerlei verschillende stijlen en handgreepjes. Door je eigen combinatie te maken van kast en handgrepen creëer je in een handomdraai je eigen badkamerkast welke perfect past in je eigen stijl (en moodboard).

Blog tot stand gekomen in samenwerking met Maxaro