Posted on

Warme herfstkleuren voor 2018

Warme herfstkleuren voor 2018

Of je wilt of niet, de seizoenen komen en gaan. We genieten nu nog heerlijk van een ‘Indian Summer’, tot deze langzaam overgaat in herfst en uiteindelijk winter. En niet alleen buiten veranderen de kleuren, de luchten en de tempraturen, bij mij verandert er ondertussen ook van alles in mijzelf, en mijn interieur.

Nieuwe kleurtonen

Een ander seizoen, ander kleuren. Bij mij gaan seizoenen en kleuren hand in hand. In de zomer ben ik aangetrokken tot lichte, frisse kleuren. Waartegen in de donkere maanden tot diepere, volle kleuren. Zo begint het bij het kleuren van de bladeren bij mij ook te kriebelen. Roze veranderd in rood en bruin, pastelgroen in diepgroen tot zwart. Een touch van geel en ik ben helemaal happy.

Volle, wolkerige kleuren

Écht volle kleuren, die krijg je niet zomaar. Daar heb je echt een mooie kwaliteit voor nodig. Ik ben gek op warm, zacht, vol en aaibaar. Denk aan fluweel, grof katoen, linnen en wol. Plastic kom je in mijn interieur echt niet tegen!

Daarom is het heel erg belangrijk voor mij dat de wanden een krachtige basis bieden, deze zijn letterlijk de basis waar ik mee speel. Met een harde, kale muur kan ik helemaal niets. De muur moet leven, omhelzen, mij opnemen, en overgaan in alle meubels in het interieur.

Kalkverf voor nuances

Om het gevoel zoals hierboven omschreven te bereiken, is kalkverf een van mijn favoriete verven. Kalkverf kan gewoon echt niet missen in mijn interieur. Minimaal één wand moet geschilderd zijn met deze natuurlijke verf met kleurnuances. Kalkverf vul ik meestal aan met krijtverf. Deze verf is iets ‘saaier’ maar zeker onmisbaar. De verf is vol, diep van kleur en poederzacht. Ja, net als fluweel! Yes. It is true.

Een nieuwkomer in mijn favorieten is Marrakech Walls. Ik heb deze in mijn woning toegepast als eye-catcher wand. Zo vind ik deze het best tot zijn recht komen. Geen poes pas, geen kasten ervoor. It’s a piece of art.

Kalkverf en krijtverf combineren

Deze twee verschillende verfsoorten gaan dus prachtig samen! Een mooie, volle basis waarmee je heerlijk kan spelen, combineren en wisselen van interieur. Nieuwe kleur toevoegen? Wat nieuwe kussens. Nieuw materiaal toevoegen? Een nieuwe vaas en lamp.

Het is zo simpel om te spelen als de basis maar goed is.

Herfstkleuren

Zoals ik al zei, in de winter neig ik meer naar donkere, warme kleuren. Eigenlijk net als de dagen korter en donkerder worden en de truien dikker. Het gevoel van een gezellige avond met een kampvuur, of kaarsen. Hoe heerlijk is het als je dat gevoel alleen al kan bereiken door de toegepaste kleuren en materialen in je interieur? Zo kom je altijd thuis in een warm, comfortabel huis.

Dieprode tinten

Deze beelden stralen voor mij exact het herfst gevoel uit. Of vooral, hoe ik mij wil voelen in de herfst. Niet koud, nat en bibberig. Maar warm, voldaan en comfortabel. De kleurnuances brengen de wand tot leven, geven diepte en tonen verschillende kleuren in dezelfde toon. Lichter, donkerder, schaduw of opgelicht. Alle tinten kun je vinden.

 

Zacht beige tinten met bruin en okergeel

De donkere tinten combineer ik graag met een lichtere, zachtere kleur, zoals deze warme zandkleur. Wit vind ik snel een te harde combinatie met een kleur zoals het dieprood hierboven. Een warme kleur zoals deze zandkleur vult het rood juist prachtig aan.

En niet te vergeten, deze wand is geschilderd in Marrakech Walls! Hoe prachtig zijn deze structuren! Net een tikkeltje grover dan de kalkverf.

De zandkleurige tint wordt gecombineerd met natuurlijk hout, wol, leer en riet in natuurlijke tinten. Met als eye-catcher: de okergele lambrisering en grote bruine vaas. De lambrisering en de vaas zijn in een effen kleur wat een mooi contrast geeft met alle mêleerde kleuren van de natuurlijke materialen en de kleurnuances in de Marrakech Walls. Het geel geeft de ruimte echt PIT!

 

Diepblauw als de nacht

Blauw is een prachtige, volle kleur, en veel beter te combineren dan veel mensen denken. Combineer het bijvoorbeeld met roze, donkergroen óf knalgeel.

Een ton-sur-ton effect heeft een rustige uitstraling. Dit kan je aanvullen met bijvoorbeeld natuurlijke materialen. Voor een echt pop-effect combineer je blauw niet met ton-sur-ton tinten, maar met een echte knal kleur, zoals felgeel. Om de tinten dichter bij elkaar te brengen kun je spelen met kleuren als vergrijst groen, een tint welke tussen geel en blauw in ligt.

Op de foto’s is te zien:

Foto 1

Fresco kalkverf in de kleur Cardinal Red
Kaarsenstandaard – Nijhof
Gordijn – Nijhof

 

Foto 2

Fresco kalkverf in de kleur Cardinal Red
Kaarsen hanger – Nijhof
Schaaltje – Nijhof

 

Foto 3

Marrakech Walls in de kleur Sahara Dust
Classico in de kleur Ocre
Classico krijtverf in de kleur Sahara Dust – plint
Poef – Esatto
Plaid – Esatto
Kussen – Esatto
Vacht – Esatto
Krukje – Esatto
Riet – Esatto
Vaas – Nijhof

 

Foto 4

Marrakech Walls in de kleur Sahara Dust
Classico krijtverf in de kleur Sahara Dust – plint
Bankje – Esatto
Mand – Nijhof
Plaid – Esatto

 

Foto 5

Fresco kalkverf in de kleur Steel Blue
Classico krijtverf in de kleur Sahara Dust – plint
Bankje – Esatto
Gordijn – Nijhof
Plaid – Esatto

 

Foto 6

Fresco kalkverf in de kleur Steel Blue
Classico krijtverf in de kleur Sahara Dust – plint
Krans – Esatto
Kinderstoeltje – Esatto

 

Copyright: Pure & Original
Fotografie: Muk van Lil
Productie en styling: Iris Floor
Special thanks: Esatto en Nijhof