Posted on

Pijnvrije behandelingen dankzij lokale verdoving

Pijnvrije behandelingen dankzij lokale verdoving

Lokale verdoving, dat kende ik nog niet. Wat is het eigenlijk? En vooral, wat is de toegevoegde waarde hiervan? Karen was ‘so kind’ om het mij uit te leggen.

Lokale verdoving

Lokale verdoving is geen behandeling op zich, maar een optionele toevoeging aan een lip-, wenkbrauw-, tepelpigmentatie (zowel esthetisch als reconstructie) of bij microblading. Met een klein prikje wordt er een verdoving ingespoten waardoor de behandeling pijnvrij wordt.

Zie het als een prikje bij de tandarts. Het prikje is even oncomfortabel, maar echt pijn doet het niet. Het resultaat ervan, is een pijnvrije behandeling van bijvoorbeeld een tepel reconstructie na borstkanker.

Het effect van lokale verdoving

Wij raden zeker aan om een lokale verdoving bij de behandeling te nemen. Sowieso is geen pijn hebben tijdens de behandeling erg prettig, maar het verhoogt ook nog eens het effect van de behandeling.

Dit komt doordat de verdoving adrenaline bevat, hierdoor gaat de wond minder bloeden waardoor het pigment beter wordt opgenomen in de huid. Zie het als een krasje waar pigment in gezet wordt, op het moment dat het begint te bloeden loopt een deel van het pigment er weer uit. Dat is zonde! Met een lokale verdoving blijft het pigment veel mooier op z’n plek zitten.

Daarnaast lig je, doordat je geen pijn voelt, mooi stil, wat het voor de behandelaar makkelijker maakt om secuur te werken.

Na één uur zakt de verdoving weg en begin je het gevoel weer terug te krijgen. De behandeling duurt ook één uur, dus zodra de behandeling klaar is, komt het gevoel ook weer terug.

Risico’s

Eigenlijk zijn er geen risico’s bij het gebruik van lokale verdoving. Het wordt al tijden wereldwijd gebruikt en is een echt begrip. Er is minimaal tot geen enkele kans op een allergische reactie, tenzij je natuurlijk allergisch bent voor één van de ingrediënten van de verdoving (Lidocaïne of adrenaline). Daarom is het wel altijd verstandig om dit goed aan te geven van tevoren.

 

Lokale verdoving kost €30

 

Bekijk de blog op de site van Dermatopigmentatie:
> www.dermatopigmentatie.be/behandelingen-lokale-verdoving