Posted on

Kinderkamer inspiratie

Kinderkamer inspiratie

Baby roze en baby blauw. De meest gekozen kleuren voor een kinderkamer. Wil je iets neutraler? Dan wordt er vaak gekozen voor groen, geel of wit. 

Hoe voeg je op een mooie, niet chaotische manier kleur toe? Of hoe houd je het juist rustig? In elke kinderkamer slingeren speelgoed en knuffels rond. Wil je deze kleuren accenturen, of juist dimmen? Geef meubels een tweede leven met een laagje verf, of geef zelfs de gehele kamer een speelse en unieke look door vlakken te schilderen. Misschien ga je wel zelf stempels knutselen met je kindje en stempelen jullie samen de muur!


 

Witte wanden

Witte wanden kunnen gemakkelijk aangekleed worden met kleurrijke accessoires zoals een geverfd meubel of kussens. Deze zijn ook gemakkelijk weer te veranderen als je weer een nieuwe kleur wilt. Zo kan de kamer mee groeien met je kindje.

Combineer dit speelse geheel met gekke schilderijtjes, kleurrijke printjes en gekleurde items maar zorg er voor dat het niet te druk wordt. Kies twee a drie accent kleuren uit en blijf binnen deze range.

Kleurvlakken

Een kleurvlak is een mooie toevoeging als je een accent wilt leggen op een bepaalde hoek of deel in de kamer. Bijvoorbeeld waar het bed staat. Dit kan in een ton-sur-ton zoals zand of licht grijs op een witte wand,  of een tint lichter of donkerder op een gekleurde wand; maar je kan hier ook mooi accent kleuren mee toevoegen door te kiezen voor een contrasterende kleur.

Combineer deze vlakken met accessoires waarin deze accent kleur terug komt of laat de lijn doortrekken door schilderijen op dezelfde hoogte te hangen of een kast die even hoog is. Zo kun je spelen met optische illusie.

Subtiele kleuren

Niet zo’n zin in gekkigheid en drukte, maar wel wat kleur? Ga dan voor een rustige kleuren range. De gehele kamer met meubels en accessoires in dezelfde kleurgroep.

Zachte tinten gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout, katoen, vilt en linnen.

Grijs tinten

Zo min mogelijk kleur toevoegen kan natuurlijk ook. Een sfeervolle kamer met vergrijsde tonen. Deze houden het geheel rustig, ook al slingert er af en toe een knuffel of twee rond.

Combineer nieuwe meubels met antiek of spullen die terug komen in de rest van het huis.