Posted on

Interieur styling in verschillende stijlen

Interieur styling in verschillende stijlen

Kleuren en stijlen zijn het mooist als je deze op een persoonlijke manier met elkaar combineert. Voor dit project koos ik voor warme kleuren in combinatie met een mix van verschillende woonstijlen.


Onze ster dealer Kleur & Sfeer in Haaften ging hun showroom een make-over geven. Dit was hét moment om nieuwe instructie video’s op te nemen! (Deze zie je binnenkort!)

Ik maakte het ontwerp, de styling en de foto’s, en Daniël filmde de instructie video’s.
Als eerst heb ik een plan opgesteld met kleuren en wat schetsen, dit heb ik besproken met Arjanne van Kleur & Sfeer. Hierna ben ik de schetsen gaan uitwerken en wat items gaan shoppen (yay). Een deel van de producten is van Kleur & Sfeer zelf en de rest van mij persoonlijk of komt uit het kantoor van Pure & Original.

Film opnames bij het aanbrengen van de Kalkzeep

Combinatie van kleuren en stijlen

Voor de kleurenkeuze wilde ik graag meer kleur toevoegen. Dit sluit mooi aan op mijn visie om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Zo herken je wat klassieke en Scandinavische, maar ook landelijke elementen. Door enkele items te veranderen, kun je op deze wijze een heel nieuwe draai aan je interieur geven.

De basis van een ruimte hoeft niet altijd licht of grijs te zijn, een uitgesproken kleur kan een krachtige touch geven. Je kan dit toepassen in elke tint wat je zelf het mooiste vindt, opvallend of juist wat subtieler door bijvoorbeeld voor een pastel te kiezen.

Krijtverf in de keuken

Voor de keuken heb ik gekozen om op de lange wand Skin Powder in Classico krijtverf toe te passen. Deze warme, zachte roze trekt zacht de aandacht zonder te domineren. Gecombineerd met een lichtere én donkere grijs geeft het de ruimte een stoer effect. Tegen de roze wand heb ik een houten tafel geplaatst met strakke design stoelen. Op tafel zijn nog wat design-elementen te vinden. Zou je de stoelen en tafel items weglaten en kiezen voor een landelijk tafelstuk met linnen fauteuils heeft de ruimte direct een andere uitstraling.

Krijtverf in de keuken gecombineerd met kalkverf en Marrakech Walls

De keuken zelf heb ik rustig gehouden. Wat groene planten; en koper- en kurk elementen waar de warme tinten terugkomen, een grote bos eucalyptus en een theedoek waar alle kleuren in samenkomen. Door kleuren of kleur families (grijzen en warme roze) terug te laten komen breng je een eenheid en rust in het geheel.

Kalkverf in de woonkamer

In de woonkamer heb ik gekozen voor een donker bruin/rood tint. De kleur Rose Dust in Fresco kalkverf enMarrakech Walls. Deze opvallende wand is een echte eye-catcher en kan weer gemakkelijk op verschillende manieren gecombineerd worden. Ik heb gekozen voor een landelijke bank en fauteuil, gecombineerd met strakkere elementen zoals de fotolijsten, kussens en het carpet.

Een landelijke woonkamer met strakke elementen

De warme bruin/rood tinten staan prachtig met de grijs tonen en warme bruin/koper dat terugkomt in onder andere de gedroogde bloemen.

De Fresco op de lange wand kreeg trouwens een afwerking met de Kalkzeep. Dit zorgt voor die mooie, warme zachte glans. Mooi meegenomen: het maakt de wand ook licht afwasbaar.

De Marrakech Walls op de achterwand kreeg een afwerking met de Dead Flat Eco Sealer. Een matte sealer welke het oppervlak goed afwasbaar maakt. Beter afwasbaar dus dan de Kalkzeep. Wil je het oppervlak echt onderhoudsvriendelijk maken, zoals voor in de keuken? Ga dan voor de Dead Flat Eco Sealer.

Zo zie je maar, items of kleuren zijn eindeloos te combineren en passen nooit 100% binnen maar één stijl. Dus veranderd je stijl, dan kan je met een kleine aanpassing je interieur mee laten veranderen.

Interview met Arjanne van Kleur en Sfeer

Voorafgaand aan het project heb ik gesproken met Arjanne om te vragen waarom ze de showroom willen veranderen en wat hun aanspreekt van Pure & Original.

 

Hoi Arjanne, kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Arjanne van Dijk, 18 jaar. 5 jaar geleden is mijn vader Arie van Dijk met Kleur & Sfeer begonnen, ik werk hier nu zo’n 2 jaar. Mijn interesse is ontstaan omdat ik steeds meer mee ging  naar beurzen, dat vond ik heel erg leuk om te doen. Zo ben ik er echt in gerold. Nu ben ik het gezicht van onze showroom en mijn vader doet de adviezen.

 

Hoe is jullie showroom ontstaan?

Het geven van advies was een (uit de hand gelopen) hobby van mijn vader. Hij was zo enthousiast over Pure & Original, dat hij speciaal hier voor de showroom op heeft gezet. Dit is een hele goede keuze geweest, we krijgen geweldige reacties en hebben het onwijs druk. In de toekomst willen wij nog meer gaan uitbreiden. We willen meer een totaal concept aanbieden, waar ook meubels bij horen. Toch zal onze nadruk altijd op kleur- en interieur advies blijven liggen.

 

Waarom willen jullie de showroom een make-over geven?

We hebben veel nieuwe ideeën, en krijgen ook steeds weer nieuwe ideeën en vragen van klanten. Zo zijn er klanten die vragen om bepaalde kleuren die wij nog niet hebben toegepast in de showroom. Ook merken we soms dat kleuren of structuren niet aanslaan, dan halen wij deze weer weg. Daarom hebben wij besloten om de showroom opnieuw te gaan verven. Zo kunnen wij een zo goed mogelijk advies geven door veel verschillende kleuren en structuren te laten zien. Ook willen we gaan uitbreiden met meubels, kroonlijsten en plinten. Dit moet een mooie combinatie worden met de juiste sfeer en toegepaste kleuren.

 

Waarom spreekt Pure & Original jullie aan?

Wij vinden de verven van Pure & Original erg mooi, het is een merk dat echt kwaliteit biedt. De kleuren zijn zachte, neutrale tinten die goed aansluiten bij onze landelijke sfeer. Ook bied Pure & Original een breed assortiment met kleuren en structuren, hiermee kunnen wij mooi afwisselen in onze showroom.

Fresco kalkverf en Marrakech Walls zijn producten die er uit springen voor ons. Deze brengen direct sfeer in een ruimte en zijn mooi te combineren met de landelijke stijl meubels en vloeren. Krijtverf is een mooie aanvulling om het geheel rustig te houden.

Wij zijn onwijs trots op onze showroom, zonder Pure & Original was deze er niet geweest. Veel mensen komen op onze showroom af. Een ingerichte, sfeervolle verf showroom is dan ook uniek in Nederland.