Posted on

Hotelluxe met lakens van SUITE702

Even terug had ik het geluk om een dekbed set van het merk SUITE702 te winnen. Ik volg dit merk al enige tijd en was erg benieuwd naar de kleuren en kwaliteit, dus dit geluk kwam als geroepen! Graag vertel ik jullie iets meer over dit merk en mijn ervaring.

Over SUITE702

SUITE702 is een Amsterdam-based merk opgericht door Shirley Muijreres (textieldesigner en docent aan Design Academy Eindhoven) en Olaf Arkauer (reclamestrateeg). Met hun twee opgroeiende ‘tweens’ kwamen ze erachter dat we allemaal weleens toe zijn aan uitloggen en spijbelen in een fijn bed. Ze gingen terug naar school om te leren over ondernemen en startte samen SUITE702.

De merknaam SUITE702 is een knipoog naar de beroemde Bed-in van John Lennon en Yoko Ono. In 1969 brachten zij, bij wijze van huwelijksreis, een hele week in bed door, in Suite 702 van het Hilton Hotel in Amsterdam Zuid. De Bed-In van John en Yoko stond in het teken van World Peace. Wij geloven dat jouw persoonlijke, 100% duurzame Bed Peace alvast een mooie start is. Log uit. Spijbel van al je (sociale) verplichtingen. Gun jezelf wat meer Bed Peace.

SUITE702 werkt enkel met GOTS gecertificeerde fabrikanten. GOTS is wereldwijd het toonaangevende keurmerk voor biologische textielproducten. Hiermee kunnen ze garanderen dat de gehele keten gecontroleerd duurzaam en vrij van chemicaliën is.

Ook heel fijn, alle producten worden gemaakt in Portugal. Ik vind het altijd fijn als ik weet waar de producten vandaan komen. En als dat in Europa is heb je bij mij een streepje voor.

Het assortiment

Het merk richt zich 100% op bedlinnen. Geen accessoires of andere slaapkamer items, puur beddengoed: dekbedden, kussenslopen, hoeslakens.. Op één item na, een enorm knuffel kussen bedMATE genaamd. BedMATE is een stevig hoofdkussen van 180cm lang. Gebruik hem als knuffel om tegenaan te kruipen, als headboard of slaap samen met je lief op hetzelfde kussen.

Foto door SUITE702

Mooie kleuren beddengoed

De reden waarom ik in eerste instantie viel voor dit merk, waren de kleuren. Het is een feestje om de prachtige kleurcombinaties te zien welke je kan maken. Je kan alles samen combineren, mix en mach met roze, rood, groen, blauw of oker. Alles kan! Je kan zelfs kiezen om geen set te kopen van dekbed en kussen, maar te kiezen voor kussens in kleur A en het dekbed in kleur B.

Luxe hotel kwaliteit

Toen ik mij meer verdiepte in het merk las ik over de kwaliteit waar ze met volle kracht voor streven: hotel luxe in huis! Het beddengoed wordt gemaakt van biologisch perkal katoen wat een extra dichte draaddichtheid heeft. Perkal geweven katoen heeft een betere kwaliteit dan gewoon geweven katoen en zorgt er ook voor dat de stof zacht, krakerig en koel aanvoelt. Perkal katoen wordt ook wel hotel beddengoed genoemd, het blijft er langer mooi uitzien en is duurzaam in gebruik. En echt waar, je merkt echt dat het een ander materiaal is. De stof ziet er zwaar en zacht uit en voelt heerlijk aan. Toen ik voor het eerst onder het laken ging liggen schrok ik een beetje, jeetje wat was het koud! Maar in no-time had de stof zich aangepast aan mijn lichaamstempratuur en was het heerlijk comfortabel.

Terracotta bedlinnen

Toen ik te horen kreeg dat ik de winnaar was van de win actie werd het echt lastig: ik moest een kleur kiezen! Of eigenlijk, ik mocht er twee kiezen: één kleur voor het dekbed en één kleur voor de kussens.

Persoonlijk ga ik dan toch voor de hele set in één kleur, onze slaapkamer is niet supergroot en wij hebben geen verzameling kussen ed, dus dan vind ik het rustiger om alles in één kleur te houden. Ik heb gekozen voor de kleur COGNAC. Een prachtige oranje terracottakleur. Ik twijfelde nog erg over de kleuren BRIQUE RED, CAMEL, SMOKEY en KHAKI GOLD, maar ik ben super blij met de keuze welke ik heb gemaakt. COGNAC matched perfect met het hoeslaken en dekbed van Crisp Sheets (één van mijn andere favoriete merken). Maar toch, ik denk dat ik binnenkort nog een setje van SUITE702 ga overwegen….