Posted on

Hoe verfris je jouw interieur?

Enso 386541

Woning inspiratie met Eijffinger behang!

De sfeer van een ruimte ontstaat door de combinatie van kleuren en materialen welke je gebruikt. Het soort vloer, de kleur van het plafond, de kleur op de wanden en natuurlijk de meubels en accessoires waar je de ruimte mee invult en afmaakt. En die kleur op de wand, daar wil ik het dan nét even over hebben, want waar kies je voor?

De basis van een ruimte, kies je behang of verf?

Voor de aankleding van een woonkamer of slaapkamer kiezen we meestal voor een wandafwerking met verf of behang. Verf biedt hiervoor een fijne basis, je kunt kiezen uit ontelbaar veel verschillende kleuren en structuren, zoals bijvoorbeeld krijtverf of kalkverf.

Een andere manier om een basis te vormen is met een neutraal behang, maar persoonlijk zou ik dan eerder voor verf kiezen.

De wow factor met behang

Soms vraagt een ruimte om nét wat extra’s, een stukje extra persoonlijkheid en extra wow-factor. Dan ontstaat de mogelijkheid om wat meer uit te pakken, bijvoorbeeld met een mooie kleur of een opvallend behang.

Eijffinger behang

Het behangmerk Eijffinger biedt een brede collectie aan verschillende behangsoorten. De een is geschikt als een rustige basis, de andere geeft net dat beetje extra power. En vooral de power-collecties spreken mij altijd erg aan. Een wand vol grote bloemen, een knallend dessin, of stof-achtige look, laat jezelf maar zien!

Door de toepassing van een opvallend dessin of afwijkende kleur in de ruimte kun je de aandacht vestigen op hetgeen wat jij wilt, bijvoorbeeld het accentueren van een lange wand, of de aandacht brengen naar een wandje waar je een mooi kastje voor hebt staan met dierbare items.

Een aantal van mijn favorieten zijn bijvoorbeeld de Enso en Resource collectie:

Tijd voor een nieuwe look met behang

Met behang kun je ook heel gemakkelijk een bestaande ruimte een nieuwe uitstraling geven. Want zodra de basis staat kun je eindeloos variëren met kleuren en materialen welke binnen het pallet passen. Een nieuw kleed, een nieuwe stoel, of een nieuw behang op de wand; zodra het kader staat je kunt helemaal losgaan! Een nieuwe sfeer creëer je eenvoudig doormiddel van Eijffinger behang.

Blog tot stand gekomen in samenwerking met Colorstore.nl
Beeldmateriaal verkregen via Colorstore.nl