Posted on

Een eigentijdse badkamer

Low budget badkamer make-over

Low budget badkamer make-over

Hoe geef je snel en goedkoop je badkamer een eigentijdse uitstraling?

Low budget badkamer make-over

Een nieuwe badkamer, na een tijdje ben je eraan toe, maar het is een grote ingreep en kost vaak handen vol geld. Er zijn ook snellere en goedkopere manieren om de badkamer een nieuwe eigentijdse uitstraling te geven.

Badkamermeubel

Kies een nieuw badkamer meubel uit welke (beter) past in jouw stijl. Je kunt er ook voor kiezen om het huidige meubel te voorzien van een lik verf, nieuwe handgrepen, of geef de deurtjes een nieuwe look door hier bijvoorbeeld houten latten op te plakken.

Badkamer waskom

Heb je een meubel met daarop een losse waskom? Deze kun je vervangen voor een nieuw exemplaar. Kies bijvoorbeeld een betonnen bak, een keramieken schaal, of maak je eigen kom als je een beetje handig bent. Een witte kom heeft een eigentijdse, moderne uitstraling en past in vrijwel ieder interieur. Ga je voor een meer uitgesproken exemplaar, dan zal de waskom ervoor zorgen dat de badkamer de show steelt.

Moderne hippe kranen

Nieuwe kranen! Eenvoudig om te vervangen en een enorm resultaat. Ga voor stijlvol mat wit of matzwart, trendy koper of industrieel gunmetal zwart.

Trendy douchedeur

Het vervangen van de douchedeur is een iets grotere ingreep, maar zeker niet onmogelijk om zelf te doen. Zeker als je nog in het bezit bent van een retro exemplaar maakt een nieuwe douchedeur een enorm verschil voor de uitstraling van de badkamer. Ga voor een modern matzwart exemplaar met staal-look, of kies een tijdloze variant in chrome uitvoering. Douchedeuren zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel varianten en maten. Je kunt op deze manier de douche ook nét iets groter maken dan deze voorheen was (als je niet vastzit aan vaste maten zoals met een douche bak). Ook kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de deur op een andere plek te plaatsen.

Verlichting en schakelmateriaal in de badkamer

Zet je badkamer in het zonnetje 😉 met nieuwe badkamer verlichting! Let wel goed op de waterdichtheid van de lampen. Niet iedere lamp kun je zomaar overal in de badkamer ophangen. En vervang dan ook gelijk je schakelmateriaal. Weg met die ouderwetse vergeelde stopcontacten en licht schakelaar. Het is makkelijk en goedkoop om deze er weer fris uit te laten zien. Laat het schakelmateriaal bijvoorbeeld matchen met de kleur en afwerking van de kranen, of kies juist een mooie accentkleur uit.

Badkamer accessoires

De makkelijkste én meest voordelige manier om de badkamer een nieuwe uitstraling te geven is door nieuwe badkamer accessoires aan te schaffen: nieuwe badhanddoeken in een trendy kleur, een mooi design glas voor je tandenborstel en een nieuwe spiegel. Geen zin meer in zo’n ouderwetse badmat? Vervang deze voor een nieuw (mini) carpet of een kleurrijke hamamdoek.

Blog tot stand gekomen in samenwerking met megadumptiel.nl