STUDIO kapstok

Posted on

De ideale raamdecoratie voor in de keuken

De ideale raamdecoratie voor in de keuken

De keuken is het hart van het huis. Hier worden verhalen gedeeld, feesten gevierd, ruzies gemaakt en gebroken harten geheeld. Het is daarom belangrijk dat deze ruimte gezellig, huiselijk en ook functioneel is. In dit artikel kom je te weten wat de ideale raamdecoratie voor in de keuken is?

Verschillende elementen dragen bij aan de sfeer van de keuken. Denk aan de keuken zelf, maar ook de gebruikte kleuren, materialen én de raamdecoratie.

Licht reguleren met raamdecoratie

Tijdens het koken of kletsen aan de eettafel wil je natuurlijk niet dat er constant zon in je ogen schijnt, waardoor je je hand omhoog moet houden, maar je wilt ook niet in het donker zitten. Daarom is functionele raamdecoratie erg prettig in de leefruimte. Hiermee reguleer je eenvoudig het licht. ’s Ochtens mag het ochtendzonnetje best naar binnen schijnen, tijdens het middaguur ietsjes dicht om de warmte buiten te houden en ’s avonds helemaal gesloten voor een gezellige sfeer.

Welke raamdecoratie is geschikt voor in de keuken?

Raamdecoratie in de keuken moet zowel gezellig als functioneel zijn. Je wilt natuurlijk niet in no time vetvlekken op de gordijnen hebben, maar je wilt ook dat de sfeer goed aansluit bij de inrichting van de keuken. Er moet dus een goede balans zijn tussen sfeer en functionaliteit.

Top 5 raamdecoratie voor in de keuken

Houten jaloezieën

Jaloezieën zijn de laatste jaren dé must-have voor in de keuken! Ze zijn functioneel én sfeervol. Gemakkelijk in gebruik doordat je ze eenvoudig kunt schoonmaken en het licht is eenvoudig te reguleren doordat je zelf kunt bepalen hoeveel licht ze doorlaten.

Rolgordijnen

Al jaren populair voor in de keuken, badkamer of voor op zolder. Eenvoudig in gebruik en verkrijgbaar in eindeloos veel varianten en kleuren. Bekijk ons aanbod.

Vouwgordijnen

Deze vorm van raamdecoratie wordt veel toegepast in klassieke en moderne sferen. Vouwgordijnen kunnen zowel strak en modern uitgevoerd worden, evenals zeer chique. Het grootste verschil van de uitstraling wordt bepaald door de stof- en kleurkeuze. Een lichte kleur als wit wordt snel geassocieerd met een strakke, minimalistische stijl, waartegen diepere tinten als aubergine of bruin sneller geassocieerd worden met klassieke sferen.

Houten shutters

Geen zin in losse items, laat staan loshangende gordijnen? Dan zijn shutters dé oplossing. Deze houten raamdecoratie past perfect in een romantische of landelijke sfeer. Het licht wordt zacht gedempt waardoor er instant sfeer gecreëerd wordt. Meer licht nodig? Je kunt de shutters ook openschuiven om de zon in zijn geheel binnen te laten.

Plissé-gordijnen

Een plissé-gordijn is ideaal voor in kleine ruimtes. Het gordijn wordt opgebouwd uit hele kleine plooitjes welke je in meerdere of mindere mate kunt opvouwen en op deze wijze het gordijn kan verlengen of verkorten. Kijkt net dat felle zonnetje om de hoek? Trek het plissé-gordijn wat naar beneden en je hebt nergens meer last van.

 

Bekijk de blog op de site van Qurtinz:
> www.qurtinz.be/showroom-aan-huis/ideale-raamdecoratie-keuken

Beeld via Qurtinz.