Posted on

Binnenkijken in Amsterdam

Binnenkijken in Amsterdam

”Welkom in mijn huisje. Een oase van rust, licht, groen en natuurlijke materialen. Midden in de drukte van Amsterdam. Een plek om je terug te trekken en heerlijk in de zon te zitten. “


 

Woonkamer

In de woonkamer breng ik de meeste tijd door. Hier lig ik heerlijk te ontspannen op de bank of werk ik achter mijn laptop aan mijn bureau. Ik ben blij dat ik veel ruimte op de vloer heb, dit dient regelmatig als werkplek voor projecten!
Aangrenzend aan mijn bureau heb ik aan de ene kant een kleine bibliotheek, en aan de andere kant een balkon aan de straat kant van het huis. Hier heb ik de hele middag en avond zon. Met mooi weer staan de dubbele deuren altijd open en is de woonkamer omgeven door zonlicht. Heerlijk is dat!

De woonkamer heeft naast het balkon veel grote ramen waardoor het een lichte ruimte is. Naast de bank is zelfs een raam tot aan de grond waardoor je zo het balkon op kijkt.

 

De bank is van mijn oma geweest. Het is ondertussen een echt vintage meubel geworden. De rest van de inrichting is een mix van (aangepaste) tweedehands, Ikea, H&M Home en enkele design accessoires.

Smalle keuken

De keuken is smal en lang. Hier heb ik gebruik van gemaakt door een lange keuken te creëren in lichte kleuren. Aan het eind van de ruimte bij het raam en de deur naar het balkon staat de eettafel. De combinatie van de lange keuken met tafel aan het einde laten de ruimte nog langer lijken dan deze is. In de keuken loopt de groene kalkverf wand door vanuit de woonkamer. Dit brengt eenheid en een krachtig tintje in het geheel.

Balkon

Aan de keuken zijde heb ik een tweede, groter, balkon. Hier heb ik ochtend zon en kijk ik uit over de groene binnentuin met grote bomen. Met mooi weer staat deze deur vaak open en geniet ik graag van de planten buiten. Veel planten staan in kleine potjes, bakjes, of zelfs in een leeg verf blik.

Kleine tuintjes heb ik gecreëerd in oude, houten vuurwerk bakken. Door pallets door midden te zagen en aan de buitenkant van het hek op te hangen kunnen hier perfect bakken staan op een mooie hoogte. Dit geeft een gezellige en besloten sfeer, een gezellig rommeltje. Op de grond heb ik kunstgras gelegd. Net een echt tuin gevoel!

Slaapkamer

Vanuit de slaapkamer is ook toegang tot het balkon aan de achterzijde van het huis. De kamer is licht met een donker blauwe kalkverf wand en donker bruine, houten, meubels. Een fijne ruimte om tot rust te komen.

Kleuren en verf

Het uitgangspunt voor de kleuren in mijn huis was vooral het creëren van rust met veel natuurlijke materialen. Enkele accent kleuren en een mooie mix van contrast. Lichte en donkere kleuren, oude en nieuwe producten en materialen. De verf is ook op natuurlijke basis, dit past perfect binnen dit plaatje. Een eenheid van kleuren die steeds terug komen geven rust.

  • De meest gebruikte kleuren zijn Silk White (krijtverf) en Ashes (krijtverf), deze komen terug in de keuken, woonkamer en slaapkamer.
  • In de keuken en woonkamer zijn deze gecombineerd met Dark Forest (kalkverf), en in de slaapkamer met Steel Blue (kalkverf).
  • In de gang is een combinatie van tropisch behang en Poetic Blue (krijtverf). De vensterbanken, deuren en kozijnen zijn geverfd met White (lak).

Tip: Door te spelen met de combinatie tussen verschillende verf structuren breng je een echte eye-catcher aan in je huis. Het creëert contrast en een stoer tintje, zeker door gebruik te maken van volle, donkere kleuren.