Posted on

De lelijkste kleur

De lelijkste kleur

Mooie kleuren, lelijke kleuren. Een persoonlijke voorkeur. De ene trekt je meer aan dan de ander. Maar nu is er officieel een winnaar van de test voor lelijkste kleuren…

Er is officieel een kleur gekroond tot lelijkste kleur. Deze ‘lelijke kleur’ is bruin-groen ‘Opaque Couché’ (448C). Deze kleur is in 2012 ontdekt toen de Australisch regering op zoek ging naar een kleur die mensen zou weerhouden te gaan roken. Na zeven onderzoeken met duizend test personen kwam deze kleur uit de test als lelijkste kleur. Er waren maar weinig mensen die deze kleur met iets positiefs associëren.

Opaque Couché

Persoonlijk vind ik ‘Opaque Couché’ helemaal niet zo’n gekke kleur. Het doet mij denken aan iemand die ooit tegen mij zei: ‘Ik vind mijn muur saai, ik verf hem poep groen-bruin. Gewoon, omdat het kan.’
De kleur heeft ook aardig wat weg van de kleur muur waar ik nu tegenover zit, terwijl ik het artikel lees en deze blog typ. Mijn muur is wel wat groener en minder bruin, maar toch blijven mijn ogen heen en weer schakelen, ja deze ‘Opaque Couché’ had best naast mijn ‘Pure & Original Dark Forest’ kunnen staan op de kleurenfolder.

Kleur inspiratie

Omdat ik het tegendeel wil bewijzen dat deze ‘lelijke’ kleur ook heel mooi kan zijn heb ik inspiratie bij elkaar gezocht waarbij dit lelijk zwaantje om tovert in een mooie en inspirerende kleur. Durf jij het aan?