Posted on

AtelYAY: Gedeelde keramiek werkplaats in Velsen-Noord

Ben jij een creatieve maker met een passie voor klei, en ben je op zoek naar shared studio space, oftewel, een gedeelde werkplaats / atelier ruimte? Zoek niet verder, kom gezellig in het AtelYAY werken!

Voor wie?

Of je nu een grote passie hebt voor pottenbakken als hobby; of je wilt als kleine ondernemer commercieel aan de slag met kleine handgemaakte keramiek series. Je bent welkom!

Locatie en bereikbaarheid van het AtelYAY

Het AtelYAY is een keramiek / pottenbak studio gevestigd in Velsen-Noord. In de omgeving vind je de steden Beverwijk, Wijk aan Zee, Castricum, Heemskerk, Alkmaar, Haarlem, Heemstede en Amsterdam; bovendien ben je met een paar minuten op het strand of in één van de bosgebieden.

De studio is bereikbaar met de trein en de bus, en natuurlijk ook met de auto of de fiets. De auto parkeer je gratis op ons eigen parkeerterrein voor de deur.

Welke faciliteiten biedt de klei werkplaats jou?

Het keramiek / pottenbak atelier bevat onder andere stevige werktafels, opslag ruimte, damp room (dmv een kas), een draaischijf en een oven. En verder natuurlijk voldoende gereedschap zoals lomers, mirettes, sponges, doeken en meer.

Afhankelijk van jouw wensen kun je kiezen voor een abonnement of een volwaardig deelatelier. Zo’n abonnement houd in dat je een strippenkaart hebt voor de draaischijf of voor de stookservice, je kunt dan zelf bepalen wanneer en hoe vaak je komt. Wanneer je kiest voor het deelatelier heb je je eigen plek en kun je je eigen gereedschap en materialen opslaan, zodat je niet meer hoeft te slepen. Voor het deelatelier kun je een eigen plek huren voor een langere of een kortere periode, net wat je wenst. Omdat je altijd je eigen plek hebt hoef je dus ook niet in de agenda in te plannen wanneer je komt, je kunt gewoon altijd komen! (Binnen de openingstijden van het AtelYAY, uiteraard.)

Uiteraard is de studio gevuld met meubilair en gereedschap wat jij ook kan gebruiken. Ook voorzien wij in materialen zoals pakken klei, engobe en glazuren.

Voor details kun je het best even kijken bij het actuele aanbod.