Posted on

Liefde voor de buitengevel

Liefde voor de buitengevel

Iedereen is wel bekend met een kleurtje in het interieur, maar heb je ook wel eens aan het exterieur gedacht? De buitengevel verdiend net zo goed een kleurtje als de wanden binnen!

Duurzame buitengevel

Naast dat een gekleurde gevel mooi staat, biedt het ook nog een extra: gevelverf kan de gevel namelijk beschermen waardoor deze langer meegaat.

Mos, regen, wind, allerlei groenvormen en weersomstandigheden hebben invloed op de gevel. Die moet het door weer en wind allemaal maar overleven. Om de gevel hierbij een handje te helpen kun je deze beschermen met een gevelverf, zoals Kalei.

Pure & Original heeft twee soorten Kalei in het assortiment: Quartz Kalei en Calx Kalei.

Calx en Quartz Kalei gevelverf

Quartz Kalei

Quartz Kalei is een gevelverf met daarin kleine quartz steentjes verwerkt. Je smeert dus eigenlijk verf en mini stenen op de gevel. Het effect hiervan is dat de voegen iets dicht gaan, en het geeft een wat robuuster effect doordat er een lichte korrel op de gevel komt. Quartz Kalei wordt veel gebruikt bij restauratie bouw. Dit is omdat je met Quartz Kalei heel goed verschillende soorten stenen toch als één geheel kan laten tonen. Het valt dan dus minder op als de gevel ineens overgaat met een ander type baksteen.

Quartz Kalei in de kleur Moonstone

Calx Kalei

Calx Kalei is een dunnere gevelverf. Deze bevat geen structuur maar is helemaal effen. De Calx Kalei biedt daarentegen een extra bescherming voor de gevel. Het legt namelijk een soort laagje over de verf heen, het ‘lotus effect’ genaamd. Zodra er regen op de gevel slaat trekt dit niet ín de gevel, maar blijft erop liggen. Wat er daarna gebeurd is fascinerend: zodra er meerdere druppeltjes op de verf liggen trekken deze naar elkaar toe en glijden vervolgens als één grote druppel naar beneden, het vuil meenemend! Zo heb je na een regenbui dus weer een schonere gevel. Ideaal! Hierdoor blijft de kleur langer fris en hoef je minder snel opnieuw te schilderen.

Hoe vaak schilder je de gevel?

Gemiddeld schilder je de gevel om de 10 jaar. Dit ligt natuurlijk wel enorm aan de omstandigheden. Woon je aan het strand met veel zand, zout en wind verweert de verf uiteraard eerder dan wanneer je op de hei woont.

Daarnaast is het heel erg van belang hoe de verf is aangebracht. Als de verf op de correcte manier is aangebracht kun je er jaren tegenaan, maar wanneer de gevel niet goed is voorbereid zal deze sneller mankementen tonen. Laat je dus altijd goed informeren op de website, lees de technische informatie en laat je adviseren bij een dealer!

Als je alle informatie goed gelezen hebt, de gevel voorbereidt zoals aangegeven en de droogtijden respecteert is het net zo makkelijk als binnen een wandje schilderen.

Geen zin in vieze handen, schakel je liever een professional in? Neem dan een kijkje bij applicateurs.

Wat heb je nodig om de gevel te schilderen?

Voor het aanbrengen van Kalei gebruik je een speciale kwast: de Kalei kwast. Dit is een grote blokborstel met een unieke mix van natuurlijke (varken) en synthetische haren. De synthetische haren zorgen ervoor dat de haren minder snel slijten op de harde ondergrond, en de borstel langer meegaat.
Wat je verder nodig hebt zijn een aantal blikken Kalei verf en natuurlijk een ladder. Easy peasy!

Geinspireerd? Kom dan langs bij één van de dealers voor persoonlijk advies!