Posted on

Het kiezen van de juiste radiator

Het verbouwen van een huis is leuk, maar je loopt ook regelmatig tegen dingen aan waar je niet zo 1, 2, 3 bij stilstaat, zoals een plint, vensterbank of een radiator. Items welke enorme invloed hebben op het totaalplaatje, maar toch vaak vergeten worden.

Kijk verder dan de standaardkeuze

Al snel kiezen we dan voor – de standaardkeuze -: “Ik weet het niet, doe maar gewoon die”. Hey, stop! We staan er niet bij stil wat voor een impact de keuze van het ene of het andere model heeft op ons interieur. De standaardkeuze kan best prima zijn, maar misschien is er wel een ander model wat veel beter bij je interieurstijl of woning past. Misschien kies je liever iets klassieks, of juist modern. En echt waar, het hoeft niet altijd duurder te zijn, misschien tik je ergens wel een heel bijzonder 86e-hands budgetmodel op de kop. Who knows.

Het kiezen van een radiator

Laten we eens inzoomen op de radiator. Heb jij wel eens stil gestaan bij de keuze voor het model? Of kijk je puur praktisch, als het formaat en de functie? En wat dacht je van de kleur?

Designradiator als eyecatcher

Ik zeg altijd: “Als je het niet wilt zien moet je het wegwerken, krijg je het niet weggewerkt, zorg dan dat het opvalt”. Hidden in plain sight. Ik doe dit met snoeren (maak je eigen stekkerdoos met een goede kleur box gecombineerd met een bijpassend strijkijzersnoer), maar ook met radiatoren!

Zo hebben wij in de woonkamer een designradiator hangen. De muur erachter kreeg een dieprode kleur, maar wat doe je dan met de radiator? De overige radiatoren in de ruimte zijn van het standaardmodel. Om rust te creëren wilde ik die laten wegvallen in de ruimte, dus deze radiatoren kregen dezelfde kleur als de wanden. Maar door het ontwerp en de plaatsing van de designradiator ging dat toch niet lukken, en het is helemaal geen gek model, dus we kozen ervoor om deze er juist uit te laten springen. Na netjes poetsen zag de radiator er weer glimmend en nieuw uit, superstrak voor de donkere wand! Door de radiator zo op te laten vallen in plaats van halfbakken weg te werken staat deze juist hartstikke mooi en wordt het echt een designitem.

Moderne radiatoren

De huidige radiatoren hebben wij dus niet zelfgekozen, deze hingen er al en laten we (voorlopig) ook hangen. Als ik zelf zou mogen kiezen zou ik persoonlijk voor een wat modernere versie gaan. En dan denk ik aan… matzwart met niet al te veel poespas. En dan geen standaardvorm, maar liever wat minder hoog en breed over de wand, of juist smal en hoog richting het plafond. Er zijn keuzes genoeg! Een aantal mooie ontwerpen kwam ik tegen bij Maxaro, daar kan je kiezen uit allerlei verschillende vormen en kleuren designradiatoren. Van mat wit tot aan donkergrijs metallic. Heb je liever een ander soort radiator, zoals een handdoekradiator, elektrische radiator of infraroodverwarming? Die hebben ze ook.

Nieuwe soorten radiatoren

Over elektrische- en infraroodverwarming gesproken, ken jij dat al? Nog niet zo heel lang geleden hoorde ik hier voor het eerst over, mogelijk lag ik onder een steen, zou zomaar kunnen. Maar voor mij was het helemaal nieuw. Dit klinkt voor mij als dé oplossing in het kantoor en de bijkeuken! Aangezien wij die ruimtes loskoppelen van onze cv zijn wij dus ook de verwarmingen aan het demonteren. Maar goed, in de winter wil ik er natuurlijk wel een beetje warm bij zitten. En zo kwamen we op het idee om eens te kijken naar een elektrische radiator. Met het rondstruinen op de website van Maxaro kwam ik dit model tegen: Aluminium Elektrische Radiator Jupiter, en I like! En ja, de kleur is metallic, want als het opvalt, dan valt het ook op.

Blog tot stand gekomen in samenwerking met Maxaro