Stoffen en fournituren

Duurzame stoffen en fournituren voor jouw project

Wij houden van fijne materialen, mooie kleuren en aaibare structuren. Uren rondstruinen in stoffenwinkels en fournituren zaken, de mooiste stoffen, bandjes en knoopjes bij elkaar zoeken om een eigen ontwerp mee samen te stellen. Er is niets mooiers dan dat.

Het enige wat lastig is, is kiezen. Keuzestress is killing! Daarom hebben wij een collectie samengesteld van wat wij de mooiste stoffen en fournituren vinden welke altijd prachtig bij elkaar passen. Dat maakt het kiezen voor jou een stuk gemakkelijker!

Modestof met keurmerk

Stoffen met een duurzaam keurmerk hebben absoluut onze voorkeur. Mens, dier en milieu moet goed worden behandeld. Meer lezen over keurmerken van onze stoffen? Lees verder onderaan de pagina.

Sewing Planner PDF download

Een naaiplanner is een onmisbaar hulpmiddel voor elke naailiefhebber. Met een naaiplanner kun je al je naaiprojecten organiseren en plannen. Het bevat pagina’s voor het noteren van je ideeën, het maken van schetsen en het bijhouden van de benodigde materialen. Je kunt ook deadlines en belangrijke afspraken noteren, zodat je altijd op schema blijft. Een naaiplanner helpt je om georganiseerd te blijven en je creatieve projecten efficiënter aan te pakken. Of je nu een beginner bent of een ervaren naaister, een naaiplanner is een geweldige aanvulling op je naaigereedschap en zal je helpen om je naaiprojecten naar een hoger niveau te tillen.

Na betaling kun je het PDF bestand downloaden en zelf uitprinten.

Nieuw

Hallo, welkom in ons assortiment!

Klik op de foto om het product te bekijken >

Katoen

Katoen is een zachte, eencellige vezel, die uit de opperhuid van de zaden van de katoenplant groeit. De vezels worden doorgaans tot draden gesponnen en als zodanig gebruikt om zacht, luchtdoorlatend textiel van te maken. Zowel de textielvezel als het uiteindelijke textiel wordt aangeduid als katoen.

Double Gauze

Double gauze is een dun geweven, katoenen stof. Bij dit soort stof worden er 2 lagen (gaasachtige) stof aan elkaar bevestigd door middel van kleine vrijwel onzichtbare steken met als eindresultaat een soepele, aangename stof. 

Hydrofiel

Hydrofiel stof heeft een zeer goede vochtopname. Hydrofiel betekent ook letterlijk vriend van het water. Het is een dubbel geweven 100% katoenen stof die zacht aanvoelt en goed absorberend is. Naast kleding wordt er van hydrofiele stof ook vaak babykleding en hydrofieldoeken gemaakt.

Seersucker

Seersucker stof is crepe-achtig met een gebobbeld uiterlijk. Dit zorgt voor een mooi casual chique effect. De bobbels in de stof ontstaan door het gebruik van langere en kortere draden.

De bobbeltjes stof wordt voor verschillende typen kleding gebruikt, broeken, shirts, jacks, overhemden en pakken. De fijne lichte stof maakt seersucker ideaal voor warmer weer. Het lichte gewicht van de stof zorgt dat het niet snel op je huid zit en zorgt voor een aangename lucht doorstroom. 

Linnen

Linnen is een soort textiel dat gemaakt wordt uit vlas. Zowel de textielvezel als het uiteindelijke textiel wordt aangeduid als linnen. Na het trekken wordt het vlas gedroogd. Daarna volgen de volgende behandelingen: roten en keren. Vroeger werd het vlas eerst op het veld gedroogd.

Wol

Wol bestaat uit zachte, dunne haren van de vacht van sommige dieren. Mensen gebruiken wol onder andere voor kleding en dekens.

Boiled wool / Gekookte wol is een soort stof die voornamelijk wordt gebruikt bij het maken van baretten, sjaals, vesten, vesten, jassen en jassen. Om deze stof te maken worden gebreide stoffen van wol of wolmix geroerd met heet water in een proces dat fulling wordt genoemd.

Viscose

Viscose is een bijzondere stof. Het draagt net zo prettig als katoen en voelt net zo zacht aan als zijde. Niet voor niets werd viscose vroeger vaak kunstzijde genoemd. Viscose is een stof gemaakt van half-synthetische vezel. Dit maakt het een zachte en comfortabele stofsoort. Doordat de stof daarnaast een luxueuze uitstraling heeft is het een veelgebruikte stof in de modebranche. Want comfort én luxe blijkt een gewilde combinatie te zijn.

GOTS keurmerk

De GOTS is een internationaal erkende norm die zich inzet voor een milieuvriendelijke en sociale verwerkingsketen van textiel. Daarbij richt de GOTS zich niet alleen op de duurzame productie, maar stelt bovendien strenge regels en richtlijnen op voor bedrijven langs de toegevoegde-waarde-keten. Met het GOTS-label moet gegarandeerd worden dat het product sociaal-verantwoordelijk en milieuvriendelijk geproduceerd is.

Om dit doel te bereiken, definieert de GOTS ecologische en sociale criteria waar de ondernemingen zich aan moeten houden. Het gebruik van vezels van biologische teelt, uitsluiting van stoffen die schadelijk voor het milieu of giftig zijn en de invoering van een minimumloon zijn maar een kleine greep uit de verplichte criteria van de GOTS. Om te garanderen dat men zich aan de norm houdt, moeten alle bedrijven van de toegevoegde-waarde-keten jaarlijks een controle laten uitvoeren door een onafhankelijk testinstituut dat door GOTS geaccrediteerd is. Vooral bij verdachte gebeurtenissen worden onaangekondigde controles uitgevoerd en als niet meer aan de criteria voldaan wordt, verliest de onderneming per direct zijn certificering. 

OEKO-TEX keurmerk

OEKO-TEX Standaard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.

De OEKO-TEX Standaard 100 is van toepassing op kleding en textiel. Denk hierbij naast kleding dus ook aan speelgoed van textiel, beddengoed of tafellakens. Er wordt gewerkt met vier productclassificaties op basis van het beoogd gebruik. Hoe dichter het product met de huid in contact komt en hoe gevoeliger de huid, des te strenger de eisen.

Certificaat label OEKO-TEX

RWS - Responsible Wool Standard keurmerk

De RWS is een vrijwillige wereldwijde norm voor het welzijn van schapen en het land waarop ze grazen. De RWS controleert wat er op de boerderij gebeurt en is voor merken een transparante oplossing om bepaalde uitspraken te doen over de wol die ze inkopen. De norm is op een open en transparante manier opgesteld door een internationale werkgroep.