Posted on

Alles voor de buitengevel

Buitengevel exterieur witte Kalei verf van Pure & Original

Een ode aan het exterieur

Een likje verf, een kussentje en een nieuwe lamp, het interieur krijgt vaak voldoende aandacht. Maar wat is de status van het exterieur?

Interieur vs exterieur

Het interieur kennen we allemaal wel. Het exterieur is vaak een beetje het achtergebleven kindje. Laten we naar buiten gaan! De buitengevel, kozijnen, het dak, pannen, een grasveldje en wat leuke plantjes. Let’s go!

Gevelverf

Wat is de status van de gevelsteen? Is deze toe aan een opfris beurt? Laat ‘m eens reinigen en opnieuw impregneren. Kan de buitengevel wel een facelift gebruiken? Opnieuw laten voegen doet wonderen.

Heb je in de loop der jaren uitgebouwd of heb je uitbouw plannen? Dan is de kans groot dat er gebruik gemaakt is van verschillende gevelstenen welke niet lekker bij elkaar aansluiten. Kijk dan eens naar gevelverf. Zo geef je bijvoorbeeld specifiek de uitbouw, of juist de gehele woning een compleet andere uitstraling. Voor een chique uitstraling kun je eens kijken naar Kalei gevelverf van Pure & Original.

Boeidelen

Als we dan toch bezig zijn, dan kunnen we net zo goed ook een blik werpen op de boeidelen van de woning. Dat zijn de randen waar het dak overgaat in de gevel, vaak gecombineerd met een regengoot of een overhangend stuk.

De stijl van de boeidelen zijn erg typend voor het soort woning. Een moderne woning heeft vaak strakkere, smallere boeidelen in een witte of antracieten kleur. Bij oudere woningen, zoals jaren ’30 woningen zijn de boeidelen vaak wat groter en kleurrijker, populaire kleuren voor dit type woningen zijn donkergroen en crème.

Boeidelen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals Trespa, hout of HPL platen van Plexiglas.nl.

Moderne tuinkraan

En dan de finishing touch, een mooie tuinkraan. Tegenwoordig zijn er tal verschillende ontwerpen te vinden online en in de winkels. Kijk bijvoorbeeld eens naar een zwarte of gouden tuinkraan.

Exterieur upgrade

En natuurlijk is er nog veel meer te doen om het exterieur van de woning een upgrade te geven. Denk bijvoorbeeld aan het poetsen van kunststof kozijnen, het schilderen van houten kozijnen of het aanleggen van een nieuw terras.

En het allerbelangrijkste: onderhoud. Want zodra dingen in verval raken ben je vaak verder van huis dan wanneer je gewoon eventjes op de ladder zou springen om die blaadjes uit de goot te scheppen.

Blog tot stand gekomen in samenwerking met plexiglas.nl